BETA

Fem unga svenska entreprenörer att ha koll på

11 februari, 2017

top-5

Veckans affärer utsåg nyligen Sveriges 101 supertalanger. Vi har tittat närmare på fem unga entreprenörer på listan, som vi tror kommer att förändra framtiden. Känner du till dem?

Veckans Affärer utser varje år Sveriges 101 supertalanger. Det finns en egen kategori för Entreprenörer, med 24 mycket spännande namn att verkligen hålla koll på. Vi har tittat närmare på Topp 5. Varför har Veckans Affärer valt ut just dem? Och vilken typ av bolag har de byggt upp för att platsa på listan?

Här är entreprenörerna du bör ha koll på i framtiden (och redan nu!).

Alexander Pärleros – Pensionera, Framgångspodden etc

Veckans Affärers motivering: ”Entreprenör som sålde sin startup Mobilio.se till Schibsted. År 2015 startade han “Framgångspodden” där han intervjuar entreprenörer, artister och idrottsprofiler i syfte att inspirera och motivera. Han är även medgrundare till fintechbolaget Pensionera.se.”

Hector Martinez och Erik Gatenholm – Cellink

Veckans Affärers motivering: Biotechduon som är hjärnorna bakom Cellink – ett revolutionerande biobläck som kan användas för att skriva ut mänskliga vävnader med hjälp av deras 3D-skrivare. Bolaget gjorde en debutsuccé på börsen i höstas.

Niklas Ingvar – Mentimeter

Veckans Affärers motivering: Medgrundare som leder produktutvecklingen på det snabbväxande programvarubolaget Mentimer. Har även erfarenhet som managementkonsult.

Mikael Egard – Acconeer

Veckans Affärers motivering: Medgrundare till Lundabolaget som utvecklat en radar som är 5 x 5 millimeter stor och som kan mäta avstånd, känna av rörelser och identifiera olika material. Fick nyligen in tidigare Fingerprint-vd:n som finansiär och siktar mot börsnotering.

David Skalin – NVBS Infra

Veckans Affärers motivering: Tidigare jurist på Wistrand som slutade för att starta konsultbolaget inriktat på tjänster i järnvägsinfrastrukturprojekt med sin bror.

Frågan är bara: Var är tjejerna?




Starta Eget
Starta Eget-podden: Så lyckas du starta eget som konsult
Starta Eget
Starta Eget-podden: Så skapar du ditt drömliv – med Gustaf Oscarson