BETA

Så kan Haloeffekten både lura och hjälpa ditt företag

16 juni, 2019

The Halo Effect

Kan en enda, positiv egenskap avgöra hur mycket du gillar en person eller ett företag? Och till och med få dig att tro att allt annat med företaget är bra? Det kallas Halo-effekten, och i den här videon får du veta hur den fungerar. Lär dina kunder att älska ditt företag med de här enkla insikterna!

Du har säkert varit med om det själv, kanske i en förhandling eller i en ny relation. Din motpart har en viss egenskap som du gillar skarpt (leendet, kompetensen, kroppen! etc). Och eftersom du gillar den egenskapen så mycket, gör du automatiskt antagandet att mycket annat med den personen också är bra.

Det kallas Halo-effekten – det vill säga att en person som är bra på en viss sak, antas vara bra även på andra saker.

Hur påverkar Halo-effekten ditt liv?

Detta påverkar dig på många sätt. I en affärsrelation, är det lätt att du låter ditt omdöme om en människa grusas på grund av en viss egenskap – positiv eller negativ. Ofta är det första omdömet som under en lång tid sätter standarden för vad du tycker om den personen.

Samma sak åt andra hållet. Om du alltid är glad och trevlig, är chansen stor att din motpart tror att du också är ärlig och spännande att jobba med. Det kan vara sant, men behöver inte vara det.

I den här video ska vi få se tydliga exempel på hur Halo-effekten fungerar, illustrerat av en dating-video. Hur kan du använda de här nya insikterna för att göra bättre affärer och förbättra dina affärsrelationer. Och kanske för att hitta din drömpartner?
Ledarskap & Styrelse
7 framgångsrika vanor alla stjärnföretagare har
Digitalisering
Vi testar TextExpander – verktyget som skriver dina texter
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson