Så får du hjärnan att vilja köpa av ditt företag

16 juni, 2019

Sa far du hjarnan att vilja kopa

Du kanske inte älskar att sälja, men visst älskar du när kunderna vill köpa av ditt företag? I den här magiska videon tittar vi på sex helt ovärderliga principer om hur du får hjärnan att vilja köpa av ditt företag. Helt enkelt för viktigt för att inte se!

Vi läser mycket på MittFöretag-redaktionen, och en av våra absoluta favoritböcker är ”Påverkan” av Robert Cialdini. Det är en i utformning och språk ganska ”akademisk” bok, men innehåll är sprängstoff.

Det finns naturlagar som säger hur hjärnan fungerar och reagerar i olika situationer, och genom att använda de insikterna kan vi:

1. Förstå hur vi ska lägga upp vår marknadsföring och försäljning, för att våra potentiella kunder ska bli våra kunder.
2. Förstå hur vi själva blir påverkade att ta beslut, av någon som redan läst Cialdini.

Hur får vi hjärnan att vilja köpa

Robert Cialdinis forskning pekar på sex principer som vi kan använda för att påverka hjärnan och köpprocessen. Kom ihåg: du använder dem för att förstärka ditt budskap, inte för att ”pracka på” någon något som personen inte vill ha.

De sex principerna är:

Gillande
Konsensus
Överensstämmelse
Auktoritet
Knapphet
Ömsesidighet

Luddigt, tänker du. Absolut, det är för att videon presenterar tipsen på ett sätt vi inte kan i text, och därför är vår största rekommendation att du ser den bums. Flera av tipsen har visat sig vara extremt relevanta för att öka försäljningen avsevärt.

Trevlig titt!
Försäljning & Lönsamhet
Foto av: AdobeStock
5 säljknep som snabbt ökar företagets försäljning
Försäljning & Lönsamhet
Foto av: AdobeStock
Så ökar du företagets försäljning under corona