Bevisade recept på framgångrik försäljning

8 september, 2019

Försäljning & Lönsamhet, hitta nya kunder

Vi behöver ständigt nya metoder och tankesätt för att öka vår försäljning och vår lönsamhet. Här tar vi hjälp av insikter från gurun Brian Tracy, en av världens främsta säljexperter. Tracys säljknep har onekligen visat sig framgångsrika fler än en gång – här är våra favoriter.

Tips från Tracy 1: Sälj nytta före funktion

Ett av de allra största säljmisstagen många företagare gör är att fokusera på vad produkten eller tjänsten är istället för vad den gör. Tracys bästa tips är att koncentrera sig på hur produkten kommer att gynna din kund, istället för vad de får i fysisk form. Om du exempelvis säljer livsmedel som gynnar hälsan, fokusera då på att produkten ger kunden mer energi och bättre sömn i stället för vilka näringsämnen den innehåller.

Tips från Tracy 2: Sälj till dem som troligast köper

Sälj till potentiella kunder som har rätt egenskaper för att köpa. Kanske har de redan en vana av att köpa liknande produkter och rätt ekonomiska resurser. Det kan vara svårt att sälja till någon som inte förstår eller har en vana av att köpa produkter inom ditt område.

Tips från Tracy 3: Differentiera din produkt

Generellt tycker inte människor om att gå utanför sin komfortzon för att prova något nytt. Ge därför dina kunder tre goda skäl till att prova din produkt eller tjänst. Ställ dig frågan ”Varför ska en kund köpa från mig och inte från min konkurrent”? Svaret kan till exempel vara att din produkt är snabbare, billigare och/eller har högre kvalitet. Gör det enkelt att bli kund hos dig.

Tips från Tracy 4: Personlig kontakt

Det finns sällan genvägar till framgångsrik försäljning, och bästa strategin är nästan alltid att mötas fysiskt för att skapa en starkare relation. Möten skapar affärer.

Tips från Tracy 5: Öka din försäljning via Word of Mouth

Enligt Tracy sker nästan 85 procent av all försäljning genom Word of Mouth – när kunder rekommenderar produkter och tjänster till sina vänner. Fokusera på att göra upplevelsen av din produkt/tjänst så pass tillfredsställande att din kund alltid vill rekommendera dig. Då blir du framgångsrik.

Brian Tracy är författare till otaliga böcker inom försäljning och ledarskap (vi gillar 100 nycklar till framgång bäst). Har föreläst i 61 länder – respekt. Vår favoritguru inom försäljning.
E-handel
Foto av: Facebook
Hur fungerar Facebook Shops? Här är allt du behöver veta
Försäljning & Lönsamhet
Hitta nya kunder i Coronakrisen – här är 8 smarta sätt
Ledarskap & Styrelse
9 smarta sätt att få företaget att växa