5 ovärderliga säljtips från världens främsta tänkare

22 januari, 2019

saljtips

Om fem råd kunde sammanfatta hur du blir fantastisk på att sälja, vilka skulle det vara? Vi har valt ut fem säljtips som verkligen gör skillnad och som direkt förändrar din syn på försäljning. Och ett av tipsen kommer från ingen mindre än Albert Einstein – bara en sån sak!

”Önska inte att det var lättare, önska att du var bättre.”
Jim Rohn

Vi säger: Många säljare har målet att ett av tio möten ska resultera i en affär. Om du lyckas med det, har du två valmöjligheter. Antingen att öka antalet möten för att få fler affärer. Eller att bli så mycket bättre i varje möte att två av tio möten leder till affär.

Det sistnämnda lyckas du med genom att:
1. Bara träffa potentiella kunder som verkligen har behov av det du säljer
2. Sälja det i en tidsperiod när deras behov är som störst
3. Vara extremt tydlig med varför de ska välja just ditt erbjudande…
4. …och visa hur nöjda andra, liknande kunder är.

”Idag är alltid den mest produktiva dagen i din vecka.”
Mark Hunter

Vi säger: Med den inställningen har du vunnit halva slaget. Vi känner många företagare som gör precis tvärtom, och ständigt hittar nya ursäkter för varför morgondagen är bättre.

– Måndagar är ingen bra säljdag, då har ju alla veckomöten…
– Fredagar är ingen bra säljdag, då går folk hem tidigt och vill inte ta beslut…

Vilken är din vanligaste ursäkt?

”För varje sälj du missar eftersom du är alltför entusiastisk, kommer du missa hundra för att du inte är entusiastisk nog.”
Zig Ziglar

Vi säger: Allt handlar om energi, och vi har läst flera forskningsrapporter som visar att entusiastiska säljare säljer betydligt mer än andra. Vi vill göra affärer med människor som brinner för sin sak. Tyvärr är det ganska ovanligt, och kan enkelt bli en konkurrensfördel för just dig.

”Försök inte bli en person med framgång, utan försök att bli en person av värde.”
Albert Einstein

Vi säger: Men det räcker inte med entusiasm, du måste tydligt bevisa varför någon ska köpa av just dig. Referenser är a och o. Kunden behöver också känna att den kan lita på dig och att du personligen kan garantera att du kommer att göra allt för att skapa en nöjd kund. Ditt mål: att kunden ska känna att ni är partners och har gemensamma mål. Vi rekommenderar verkligen där här videon om hur du får kunden att känna så

6 principer för att få hjärnan att vilja köpa.

”Om möjligheten inte knackar på, bygg en dörr.”
Milton Berle

Vi säger: En av våra absoluta favoritinsikter. När du inser att din framgång hänger på dig, ändras ditt tankesätt radikalt. Inga fler ursäkter. Du behöver bygga en process som gör att kunderna kommer till dig. Som gör att de vill handla igen. Och mer. Snabba affärer i alla ära, men de säljare som lyckas bäst är de som bygger långsiktiga processer.

Det kommer att innebär att du tjänar mindre pengar i början. Det är okej. För när din maskin väl kommer igång, kommer du att åka motorvägen förbi alla andra som tagit genvägarna.
Försäljning & Lönsamhet
Foto av: AdobeStock
5 säljknep som snabbt ökar företagets försäljning
Försäljning & Lönsamhet
Foto av: AdobeStock
Så ökar du företagets försäljning under corona