Tre saker att checka av – så löser du administrationen!

18 juni, 2019

Pappersfakturor och tidskrävande administration hör till det förflutna. För den moderne företagaren finns istället smidiga digitala tjänster som löser dina administrationsproblem. Checka av dem här!

Visst vill väl alla företagare förenkla sin administration? Det går smidigare än någonsin. Här hittar du några viktiga digitala checkpunkter för att lyckas.

Vanja Linder är produktägare för nya Intrum Billify. Här är hennes tre snabba tips för att förenkla administrationen:

1. Satsa på webbfakturor – för dig och miljön

Nästan en miljard pappersfakturor skickas fortfarande i Sverige varje år. Om dessa istället skulle skickas digitalt skulle ett utsläpp på 37 000 ton koldioxid försvinna. Webbfakturor sparar dessutom värdefull tid för dig som företagare och garanterar att du följer de nya lagkrav som reglerar fakturahantering.

2. Skapa korrekta fakturor

När du väl slutfört ett jobb vill du bara skicka iväg fakturan, eller hur? För att maximera chanserna att få rätt betalt i tid och för att kunden ska få all information som behövs är en bra och pålitlig faktura ett måste. Den skapar du lätt i Billify.

3. Använd inkassotjänst som sparar timmar – och kronor

Att hålla koll på påminnelser och inkassokrav tar tid och kraft från den enskilde företagaren. Dessutom kan ett utdraget eller tvekande hanterande påverka kundrelationen negativt. Genom att använda dig av en extern inkassotjänst med lätthanterliga verktyg klarar verksamheten inkassoärenden utan att påverkas negativt.

Läs mer om hur inkasso fungerar här >>

Passa på att testa fakturering via Billify – gratis fram till årsskiftet!

Läs mer och signa upp dig för tjänsten här. Ange kampanjkod: Foretagare
Skatter & Avgifter
Foto av: AdobeStock
Hur undviker jag betalningsanmärkning,  inkasso och Kronofogden?