Så här påverkas dina kunder av Coronakrisen

20 augusti, 2020

Hur påverkas europeiska hushåll, och i förlängningen dina kunder, av Coronakrisen? Intrum har sammanställt en rapport som visar hur krisen slår mot ekonomin i Europa. Här kan du ladda ned rapporten kostnadsfritt och använda den för att förstå hur dina kunder påverkas just nu.

4 800 europeiska konsumenter, på 24 marknader, har tillfrågats i undersökningen. Här får vi en inblick i hur utvecklingen ser ut för europeiska och svenska konsumenter, kopplat till ekonomisk stress och ekonomiskt välbefinnande. Den negativa utvecklingen märktes redan i höstas i Intrums årliga konsumentundersökning. I den nya undersökningen har bilden förstärkts och det är naturligtvis kopplat till Coronapandemin.

Hushållen är nu mer negativt inställda till den ekonomiska utvecklingen kring sin privatekonomi – såväl kortsiktigt som långsiktigt.

Rapporten visar att 1 av 3 svenskar redan i maj upplever ett försämrat ekonomiskt välbefinnande och en ökad ekonomisk stress, det är bekymmersamt. Detta mot bakgrund att vi riskerar en tidsmässigt utdragen kris med långsiktiga ekonomiska konsekvenser.

Peter Storåkers, Commercial Director Intrum Sverige

Ladda ned hela rapporten här.

Viktiga fakta från rapporten

– 48 procent av européerna tycker att deras ekonomiska välbefinnande har minskat. Detta jämfört med 6 månader tillbaka. I Sverige ligger vi på 30 procent.

– I Finland uppger 42 procent ett direkt försämrat ekonomiskt välbefinnande och ökad ekonomisk stress kopplat till Coronapandemin. I Norge är det 30 procent som uppger att de har samma utmaning.

– I Europa uppger 19 procent att de nu behöver låna pengar för att klara sina vardagsutgifter. I Sverige är motsvarande siffra nio procent.

 Syns några positiva effekter i rapporten?

Hanteringen för att minska spridningen av viruset i Europa har gett en ökad finansiell stress som en direkt följd. Men rapporten visar också motsatta signaler. En tredjedel av hushållen i Europa hävdar till exempel att Coronapandemin har en positiv effekt på deras ekonomiska utgifter.

Fler köp på nätet leder till fler köp på kredit

Rapporten visar också att köp på nätet har ökat och därmed även köp på kredit. Därför är det viktigare än någonsin att ta kreditupplysning på sina kunder.
Ladda ned hela rapporten för att få en bild av hur hushållen påverkas och hur ditt företag kan agera på informationen. Du hittar hela rapporten kostnadsfritt på följande länk.

Ladda ned hela rapporten här.

Så kan Intrum hjälpa ditt företag att förbättra likviditeten

Inkasso- och kravhantering

Försenade betalningar leder inte bara till en ansträngd likviditet. Ju längre man väntar med åtgärder, desto mindre är sannolikheten för full betalning. Reducera kreditförlusterna genom att lämna dina inkassoärenden till Intrum. Styrkan i vårt namn påverkar betalningsviljan och mottagaren kommer att prioritera din fordran.

Läs mer: Så kan Intrum hjälpa dig med inkasso- och kravhantering

Inkassopaketet

Inkassopaketet för företag är en effektiv och enkel tjänst som du kan luta dig tillbaka på om din kund inte betalat i tid.

Läs mer: Så kan Intrums inkassopaket hjälpa dig att få betalt

Digital inkassotjänst

Har du något enstaka inkassoärende i månaden eller fåtal om året, då är den här enkla tjänsten något för dig. Inget avtal. Ingen bindningstid.

Läs mer: Så kan Intrum hjälpa dig med en digital inkassotjänst
Privatekonomi
Foto av: AdobeStock
Tjäna pengar när du sover – här är 5 sätt
Privatekonomi
Foto av: Amazon
Världens rikaste entreprenörer 2020 – här är listan
Skatter & Avgifter
Foto av: AdobeStock
Hur undviker jag betalningsanmärkning,  inkasso och Kronofogden?