Tjäna pengar när du sover – här är 5 sätt

7 oktober, 2020

Tjäna pengar när du sover
Foto av: AdobeStock

Alla vill ha passiva inkomster, få gör något åt det. Här går vi igenom 5 sätt att tjäna pengar när du sover.

1. Hyr ut din bostad

Ett av de enklaste sätten att tjäna pengar när du sover är att hyra ut din bostad (eller om du har möjlighet, ett annat hus du äger). Du kan också hyra ut delar av din bostad eller ett rum (efterfrågan är hög, speciellt på studentorter).

Genom Airbnb.com kan du hyra ut bostaden även till turister, på ett väldigt smidigt sätt. OBS! Tänk på att du kan betraktas som hotellverksamhet om du hyr ut bostaden för många nätter. Kolla upp detta innan (så att du slipper betala moms på intäkterna).

Hur mycket kan jag tjäna i passiv inkomst?

Säg att du hyr ut din bostad 5 nätter per månad i snitt (välj perioder när du ändå är bortrest eller populära sommarveckor när du själv är på semester). Vi låtsas att du kan ta 1 200 kronor per natt.

Då har du på ett år passiva inkomster på 72 000 kr. Det är nice!

2. Hyr ut prylar och maskiner

Vad har du hemma som andra kan vara intresserade av att hyra samtidigt som du kan tjäna pengar när du sover? Vissa trädgårdsmaskiner kanske, eller ett partytält? Gå igenom dina prylar och fundera på vilka som är attraktiva för andra. Sedan kan du hyra ut dem via till exempel Hygglo.

Ett smart sätt att spara pengar åt andra hållet är att hyra själv istället för att köpa.

3. Annonsintäker via blogg eller YouTube

Detta är inte riktigt så enkelt som det låter att tjäna pengar när du sover på en blogg eller via youTube, men fullt möjligt eftersom väldigt många har lyckats med det innan dig. Börja med att fundera ut vilka stora intressen du har, och om det finns andra som har samma intressen.

Om svaret är ja, kan du skapa en expertblogg eler YouTube-kanal om ämnet. Sedan kan du tjäna pengar när du sover på två sätt

  • Genom annonser på bloggen eller på YouTube
  • Genom samarbeten där du får kickback när någon klickar vidare eller köper via dig.

4. Skapa en e-bok eller en ljudbok

Att skapa en ljudbok eller e-bok fungerar på ungefär samma sätt som en blogg eller en YouTube-kanal. men förutom att tjäna pengar när du sover på annonser eller kickback, kan du också ta betalt för boken.

Säg att du gillar rosor, och att du är expert på att få dem att blomma. Skapa en enkel e-bok (genom till exempel Designrr) där du berättar steg-för-steg hur andra kan få rosorna att blomma lika vackert.

Kan du verkligen tjäna pengar när du sover på en e-bok?

Absolut. Säg att 100 personer i månaden vill ladda ned din e-bok, och att du tar 49 kronor för den. På ett år har du tjänat 58 800 kronor. Och det bästa är – nästa år kan du tjäna pengar när du sover utan att lyfta ett finger. Plus att du kan skapa fler e-böcker!

5. Skapa webbkurser för att tjäna pengar när du sover

Webbkuser är egentligen bara en mer avancerad version av en e-bok, en blogg eller en YouTube-kanal. Och om du är riktigt smart kan du använda ditt innehåll till att göra alltihop!

Vi gillar plattformen Teachable där du snabbt och smidigt (och billigt) skapar webbkurser och distribuerar dem. Du kan också använda populära Udemy.

Läs mer: Så här skapar du säljande webbkuser i 6 steg

Tjäna pengar när du sover – är webbkurser rätt väg att gå?

Vi tror (vet!) att webbkurser är ett bra sätt att tjäna pengar när du sover. Här är tre steg du kan använda för att lyckas.

Gör din webbkurs nischad

Ett vanligt misstag är att ha för mycket i ett och samma paket. Dela in webbkurserna i nischade ämnen, till exempel; porträtt, barn eller bröllopsfotografering (om du har webbkurser om fotogarfering). På så sätt är det lättare för kunderna att hitta rätt utbildning.

Gör din webbbkurs visuellt attraktiv

Blandade teckensnitt och undermåliga bilder går bort direkt. Satsa på stilrena och tydliga bilder där innehållet visas på ett säljande sätt. Ett exempel kan vara ett collage med bilder från kursen som är enhetliga i färg och motiv.

Skapa paketerbjudanden

Gör paketerbjudanden av dina kurser. Lägg ihop flera kurser och kallade det “Favoritpaketet”. Sätt en begränsning för antalet köpare och visa innehållet tydligt.

Läs mer: Så skapar du och säljer webbkurser