Mina största förebilder inom personlig utveckling

3 september, 2018

Av de 100-tals böcker jag läst om personlig utveckling, är det tre författare som verkligen förändrat mitt liv. Så här har Tony Robbins, Robin Sharmas och Tim Ferriss tankar format hur mitt liv ser ut idag.

Bara en av tio lyckas förändra något, bara genom att läsa det i en bok (har jag hört). Det verkar stämma. Första gången jag läser en bok gör jag sällan något annorlunda. Andra gången jag läser den, börjar det hända något. Tredje gången – action! Och allra mest händer om jag samtidigt använder allt jag lärt mig om att förändra en vana.

De tre förebilder i mitt liv som lärt mig absolut mest är Tony Robbins, Robin Sharma och Tim Ferriss. Jag ska berätta varför.

Detta har jag lärt mig av mina förebilder Tim Ferriss, Robin Sharma och Tony Robbins

Tim Ferriss lärde mig att jobba var jag vill, när jag vill

Ferriss storsäljare heter 4 timmars arbetsvecka och 4 timmars-kroppen. Jag älskar dessa böcker. Jag menar ÄLSKAR dem. Principen som Ferriss alltid använder är enkel: hur kan jag göra något på absolut effektivast sätt – vare sig det handlar om att skaffa sexpack eller jobba mindre.

Idag kan jag jobba var jag vill, när jag vill. Och det är tack vare Ferriss jag ens tänkte tanken. Tänk att en idé från en bok, från en människa jag aldrig träffat, kan förändra ett liv så mycket. Tack Tim!

Robin Sharma lärde mig livets lagar

Den bok som påverkat mitt levnadssätt mest, är Robin Sharmas Munken som sålde sin Ferrari. En enkel och banal story, men så otroligt effektiv. Den här boken har påverkat mig att bli flexitarian, att börja lyssna på musik och att gå upp tidigt på morgonen. Och att sluta kämpa för prylar. Den har också lärt mig att se min hjärna som en trädgård. Inget ogräs (negativa tankar) ska någonsin få fäste. Tack Robin!

Tony Robbins lär mig allt jag behöver veta

Jag beställde mina första Tony Robbins-kassetter när jag var 19 år. Tyvärr lyssnade jag aldrig på dem då. Undrar vad som hade hänt om jag gjort det…

Sedan tog det 12 år innan jag bekantade mig med Tony igen. Och det är en bekantskap som växer för varje dag, speciellt sedan vi besökte Unleash the Power Within i våras i London (nu ska vi även gå Tonys Business Mastery och Mastery University). Om du ska följa någon människa i världen, följ Tony Robbins. Inte bara för att han coachar världens främsta människor, utan också för att han gör det med hjärta.

Min favoritbok är Money. En gång för alla har jag lyckats förstå hur pengar fungerar, och hur jag kan sätta upp en strategi för att nå ekonomiskt oberoende. Och det är bra. Men det som är allra bäst är att Tony fått mig att vilja dela med mig av allt jag har, är och kan. Det är coolt. Tack Tony!

Vilka är dina förebilder? Du får mer än gärna låna mina!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter
Personlig utveckling
De sex mänskliga behoven – vilka styr ditt liv?
Personlig utveckling
4 timmars arbetsvecka – är det möjligt?
Ledarskap & Styrelse
4 sätt att visualisera dig till framgång