BETA

10 böcker om framgång jag läser i sommar

24 juni, 2016

Vad är en sommar utan riktigt inspirerande läsning i hängmattan? Här bjuder jag på mina nyinköpta favoriter. Oj, vad jag ser fram emot att läsa dem.

En av mina absoluta favoritsysselsättningar är att läsa framgångslitteratur – vare sig det handlar om personlig utveckling, pengar, balans, meditation eller business.

Nu har jag precis fått hem 10 böcker från AdLibris som jag tänkte läsa i sommar. Här kommer listan.

Elon Musk Intl: Tesla, Spacex, and the Q

Historien om grundaren av Paypal, Tesla och SpaceX (och mycket annat smått och gott). Otroligt fascinerande. Måsteläsning för alla som vill ta över världen.

Money: Master the Game

Tony Robbins bästsäljare om hur man skapar ekonomiskt oberoende. Längtar verkligen till att ligga i hängmattan och läsa denna.

Awaken the Giant Within

Mer Tony Robbins. Den här gången om hur du skapar ditt bästa jag. Precis i min smak. Bästsäljare!

Rich Dad Poor Dad

Klassikern av Robert Kiyosaki, som jag haft i flera exemplar men alltid lånat ut och aldrig fått tillbaka (konstigt!). Dags att läsa den igen för att aldrig glömma Kiyosakis principer om hävstänger och investeringar, och hur man tänker som de rika.

Rich Dad’s Guide to Investing

Kiyosakis uppföljande bok som primärt berör fastighetsinvesteringar och om hur man kan använda andras pengar för att få snabbare fart på sina egna investeringar. Har läst även denna förut, men konstigt nog har den försvunnit.

Verktyg för livet

Tony Robbins igen, den här gången med en tunn bok med livsprinciper som är enkla att ta till sig. Precis som vi brukar säga på MittFöretag.com – tips måste vara enkla och konkreta för att man ska orka följa dem.

Investeringsboken: din guide till ekonomiskt oberoende

Anders Ströms bästsäljare om hur man blir rik på börsen. Och det vill man ju bli, speciellt nu när det är billigt att handla många aktier.

Här kan du se vilka aktier jag var sugen på tidigare i juni 

Köp billigt – Sälj dyrt: Hur du blir miljonär på aktier

Väldigt teknisk bok om hur man värderar aktier och köper i rätt läge. Mycket nyttig för att förstå om en aktie är högt eller lågt värderad, och när man borde investera. Mattias Eriksson heter författaren. Jag ska maila killen och be honom ge mig modellen i excel, för det var banne mig inte helt lätt att hänga med i alla tekniska formler.

Rich Dad’s Cashflow Quadrant

Yes, ännu en Kiyosaki. Denna gång en sammanfattning om skillnaden mellan hur rika och fattiga investerar, och varför rika alltid betalar mindre skatt. Tror jag läst denna innan också, men skadar inte med upprepning. Första gången jag läser en bok tycker jag att den är intressant. Andra gången börjar jag tänka rätt tankar. Först tredje gången brukar jag agera.

Vad läser du helst i hängmattan? Ser fram emot alla dina tips på sociala medier (följ gärna mig där för att få fler tips), eller genom att du kommenterar det här inlägget.

Glad midsommar!

/Gustaf

 

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter
Driva
Business Hacks Digital – Coronakrisens viktigaste event för företagare
Ledarskap & Styrelse
7 framgångsrika vanor alla stjärnföretagare har
Driva
Spara 126 arbetsdagar per år med Gustaf Oscarson på Business Hacks