BETA

Hur personligt utvecklad är jag?

21 september, 2018

Hur ligger jag till i de tre stegen i personlig utveckling? Och vilken typ av människa är jag enligt de tre idéerna för vilka människotyper som finns?

Jag känns mig reflekterande efter en skön morgonpromenad i min Hour of Power. Så låt mig dela några tankar och idéer med dig.

Det första är ett citat som har följt mig länge, och som har stor inverkan på hur jag väljer att leva mitt liv.

Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.

Jag vet inte vem som sa det först (lita inte på citat!), men det är briljant hur som. Kan det vara så, att vad du pratar om formar vem du blir? Eller är det så att den du är, formar vad du pratar om? Hönan eller ägget…

Jag älskar människor som vill prata idéer. Idéer om hur vi kan förbättra världen. Om nya affärer. Om framtiden. Då går jag igång. Inte lika mycket på att prata om saker som hänt eller om andra människor (skvaller).

Hur hänger det ihop med personlig utveckling?

Jag skrev en artikel i morse som jag rekommenderar: De tre stegen i personlig utveckling – hur långt har du kommit?. Den handlar om de tre stegen du kan ta i din utveckling, nämligen att vara en person “som gör”, en person som “tänker” eller en person som “bara kan vara”. Starka grejer!

Min reflektion: de människor och entreprenörer jag beundrar mest, har fattat de här grejerna. I väldigt stor utsträckning lägger de fokus på att prata idéer.

De är också människor som tänker snarare än gör, och en del av dem har också nått så långt att de “bara kan vara”. Det är den coolaste sorten. De som kan välja att inte tänka eller göra alls, utan att bara vara 100 % i nuet. Du vet vilka jag menar, men det finns bara ett fåtal. De kännetecknas av att de är fullständigt närvarande. Wow, vad jag inspireras av dem.

Jag är inte där än, men jag längtar!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter
Ledarskap & Styrelse
7 framgångsrika vanor alla stjärnföretagare har
Digitalisering
Vi testar TextExpander – verktyget som skriver dina texter
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson