Det bästa sättet att ta beslut – 90 % rätt!

31 augusti, 2018

Personlig Utveckling

Mina bästa beslut har känts minst 90 % rätt, så därför använder jag nu 90 %-metoden för alla livets beslut.

Det är sällan jag större på nya metoder jag inte hört om förut. En sådan är 90 %-metoden, som jag skriver om idag på mittföretag.com

Läs här: Efter 80/20-regeln – nu kommer 90 %-metoden!

Jag tycker att det är fullständigt genialt. Känns det inte mer än 90 % rätt, då säger vi nej. Inga kompromisser, bara det bästa är gott nog. Och metoden är lika användbar privat (ska jag köpa glass?) som i företaget (är hon rätt medarbetare för vårt företag?).

Några av mina beslut som var minst 90 % rätt

– Att bara anlita företagare som medarbetare i mina företag. De sköter sig själva så länge jag är tydlig och jag vet vad jag får (det jag betalar för). Dessutom underlättar det min vision att jobba var och när jag vill.

– Att dra igång Livet på 500 dagar – för att skapa mitt drömliv. Över hälften av uppdragen är klara, och livet är roligare än någonsin. Det tog två år innan jag vågade ta beslutet. Vad väntade jag på?

– Att flytta från Stockholm. Jag älskar Stockholm, men livet är så mycket enklare på landet. Billigare, lugnare och enklare. Och ingen tunnelbana. En dag i Stockholm per vecka är optimalt!

Nästa gång du ska ta ett beslut – fundera på om det känns minst 90 % rätt. Om inte, sök dig till något bättre. Det är ett måste om du ska bygga livet på dina egna villkor.

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter




Personlig utveckling
Business Hacks: Så tar du fantastiska beslut (med Ari Riabacke)
Ledarskap & Styrelse
Så raderar du företagets svagheter med sannolikhetsmetoden
Ledarskap & Styrelse
Efter 80/20-regeln – nu kommer 90 %-metoden!