Vet du vad du har?

23 januari, 2014

Ibland möter jag företag som säger saker som att de...

Ibland möter jag företag som säger saker som att de har patent på en design eller har upphovsrätt till sitt varumärke. I en del fall kan de kanske ha rätt, men många gånger handlar det tyvärr om att de inte riktigt själva vet vilka immaterialrättigheter de faktiskt har.

En tröst kan vara att även många andra blandar ihop begreppen. Häromdagen skrev Aftonbladet en artikel där de hävdade att King hade fått patent på ordet Candy. Det var ju helt fel. Det ju ett varumärke det handlade om. Som tur är backade Aftonbladet och artikeln ändrades.

Betyder det här något för dig som företagare? Ja, det kan det göra.

För företagare är det ofta viktigt att veta vilka tillgångarna är. Immaterialrättigheter, såsom varumärken, kan vara helt centrala. De kan vara det som ligger till grund för att kunderna ska hitta till just dig. De kan också vara det som du faktiskt tjänar pengar på att sälja, exempelvis om du väljer att växa genom franchising.

Det bästa är att det idag faktiskt är ganska lätt att få enkel och lättfattlig information om immaterialrätten. Börja exempelvis på Patent- och Registreringsverkets hemsida!
Patent, Varumärke & Design
Var proaktiv med rätt immaterialrätt, försäkringar och avtal
Växa
Nu startar vi om Företagarsverige tillsammans!
Driva
Business Hacks Digital – Coronakrisens viktigaste event för företagare