Så blir du ledaren du alltid drömt om (det är inte som du tror)

3 mars, 2019

Donald Trumps framgångstips

Essensen i ett fantastiskt ledarskap är egentligen väldigt enkel: det handlar om att hjälpa människor att utvecklas till sin fulla potential, så att de i sin tur kunna uppnå sina egna och företagets mål. Med andra ord, din uppgift som ledare är bara att göra allt som står i din makt för att andra ska lyckas. Men har du koll på vad som gör dina medmänniskor supermotiverade? Här är den spännande (och förvånande) sanningen.

Hur lyckas jag med det?

Forskningen visar väldigt tydligt att ledarens förmåga att ge feedback, står i stark relation till medarbetarens förmåga att prestera. Titta bara på de vad forskningen säger, visst är det förvånande?

– 69 % av anställda säger att det skulle jobba hårdare om de kände att deras ansträngningar blev mer uppmärksammade.

– 98 % av anställda blir oengagerade när ledare ger lite eller ingen feedback.

– 43 % av mycket engagerad anställda får feedback minst en gång i veckan, jämfört med 18 % av anställda med lågt engagemang.

– Det är 30X större chans att medarbetare engagerar sig aktivt på jobbet när ledaren fokuserar på personens styrkor.

Vad händer i mitt företagarliv om jag lär mig detta?

– Enkelt, du får människor att vilja ge sina 100 % för visionen. Det som behövs är två saker – att du förstår feedbackens roll, och att du förstår att din enda uppgift som ledare är att hjälpa andra att lyckas.

Citatet

Vi älskar Melinda Gates citat: “If you are successful, it is because somewhere, sometime, someone gave you a life or an idea that started you in the right direction. Remember also that you are indebted to life until you help some less fortunate person, just as you were helped.”
Ledarskap & Styrelse
Företagets platåer – och vägen därifrån
Ledarskap & Styrelse
Världens främsta ledare berättar – så leder du andra människor
Ledarskap & Styrelse
Ledarens 5 viktigaste uppgifter – vilka följer du?