BETA

Ladda ned Bokföringsskolan för småföretagare

21 december, 2016

Bokföringsskola Ladda ned

När du bokför visar du hur pengar och resurser rör sig i ditt företag. Bokföringslagar och bokföringsetikett styr på vilket sätt du ska visa detta och hur du ska sköta din bokföring. Därför finns bokföringsskolan – som du enkelt kan ladda ned här.

Bokföring innebär rent praktiskt att du skriver ner var du har pengar, hur mycket du har och hur du använder dom. Det här gör du genom att använda olika bokföringskonton som kan vara tillgångar, skulder, intäkter eller kostnader. Ett bokföringskonto representerar en del eller händelser i företaget. Delen eller händelsen ökar och minskar när du debiterar eller krediterar bokföringskontot, som denne hör ihop med.

Debet och kredit kan verka lite knepigt i början, men så fort du börjar tänka på det som till och från, eller plus och minus, blir det enklare. Ibland är det ändå skönt att ha en fusklapp att ta till.

Här kan du kostnadsfritt testa ett bokföringsprogram som supersmidigt hjälper dig att få koll på bokföringen.

Lär dig att förstå företagets bokföring

Grundläggande kunskap i bokföring är viktigt för dig som småföretagare, eftersom du då har möjlighet att sätta dig in i dina rapporter och ta bättre ekonomiska beslut i din verksamhet. Även fast du väljer att inte sköta din bokföring själv, är du ändå rätt förberedd när det kommer till att läsa av balansrapporten eller tyda den senaste resultatrapporten.

SpeedLedgers tredelade bokföringsskola lär du dig grunderna i bokföring, rapporter, rutiner och moms. Helt gratis. Bokföringsskolan är tredelad och behandlar förlänade ämnen:

– Del 1: Grunder i bokföring

– Del 2: Rapporter och rutiner

– Del 3: Moms och mervärdesskatt

Här kan du ladda ned den första delen, och prenumerera på del 2 och 3.

Ladda ned bokföringsskolan här
Ekonomi & Bokföring
Så får du kontroll över företagets ekonomi
Ekonomi & Bokföring
10 krav du borde ställa på din redovisningsbyrå