Så får du pr hos media och influencers – steg-för-steg

27 november, 2020

Pr med Vilhelm Hanzén

Vill du nå ut via influencers och media? Då har du hamnat helt rätt. I det här avsnittet av Business Hacks träffar vi pr-experten Vilhelm Hanzén, som hjälper otaliga entreprenörer och företag att lyckas med sin pr.

Vi vet att du som lyssnar gillar konkreta tips, och därför tar vi tillsammans fram en steg-för-steg-guide till at lyckas nå ut i media. Framförallt fokuserar vi på hur du når ut i traditionell media (som tv och tidningar) och hos influencers digitalt.

Du lär dig bland annat följande om pr till media och influencers

  • Hur du hittar relevanta influencers och vad de vill ha
  • Vilka som är de bästa dagarna, tiderna och perioderna för smart pr
  • Hur du tar fram ett ultimat pressmeddelande
  • Vilka nyheter medierna älskar, och hur du kan skapa dem

Du hajar, detta blir intressant! Vi önskar dig en härlig lyssning.

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Business Hacks för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på "Business Hacks"?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Starta Eget-podden” och “Ordinary People who do Badass Things” på din plattform.

Om Vilhelm Hanzén

Vilhelm Hanzén driverpr-byrån Gul Pr i Örebro. Byrån grundades 2016 och har idag har sju anställda. Företaget jobbar efter ”Work hard & be nice to people”, vilket utgår mycket från Vilhelm syn på företagande och mötet med människor.

Vad är PR?

PR, eller Public Relations, kan sammanfattas i ditt företag relationer till olika målgrupper. Det handlar om att skapa relationer med bland annat media, kunder, medarbetare, leverantörer eller allmänheten. Märk skillnaden mot reklam. PR kostar ingenting förutom din tid, reklam betalar du för.

Ofta handlar det om att stärka relationen till olika medier, och om att hitta vinklar för att få redaktionellt utrymme. Det kräver nyhetsvärde i det ditt företag går ut med.

För att nå ut i media är det centralt att de nyheter ditt företag levererar har högt värde för det medie ni tänker ska publicera dem. Pr går ut på att bygga en stark relation mellan media och ditt företag. Det är ju nämligen det allt handlar om – relationer.

Vi rekommenderar också poddavsnittet Så når du ut i media med super-PR – med Edit Künstlicher