Företagarens framtid efter corona – här är 4 scenarion

27 oktober, 2020

Framtid med Charlotte Mattfolk

Vill du veta hur din framtid som företagare kommer att se ut efter coronapandemin? Då bör du lyssna på det här avsnittet. Framtidsforskaren Charlotte Mattfolk delar fyra troliga scenarion som världen kan hamna i, och hur det påverkar dig och ditt företag.

Du lär dig bland annat detta om din och företagets framtid

  • Hur kommer framtiden att se ut för oss företagare efter Corona? Vi går igenom fyra scenarion.
  • Hur kommer Amazon att påverka oss?
  • Och vilka teknikskiften måste vi ha stenkoll på för att fortsätta vara relevanta?

Vi tror at du vill fortsätta vara relevant och förstå din framtid innan den kommer. Då är det väldigt viktigt att förstå dessa fyra troliga scenarier, och vad du behöver göra för att anpassa företaget efter dem.

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Business Hacks för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på "Business Hacks"?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Starta Eget-podden” och “Ordinary People who do Badass Things” på din plattform.

Mer om Charlotte Mattfolk som pratar om din framtid

Så här står det på talarförmedlingen Holmbergs hemsida om Charlotte Mattfolk.

Charlotte Mattfolk är en senior strategisk rådgivare och talare inom framtidsanalys, strategi, affärstransformationer, digitalisering, hållbarhet och entreprenörskap. Hon är grundare till IAMAI, som är en AI-plattform för managementkonsulttjänster.

Charlotte har varit VD eller partner i både stora managementkonsultbolag och byggt upp konsultbolag från start. Hon är styrelseordförande i ett IT-konsultbolag och styrelsemedlem i ett av Sveriges största möbel- och inredningsföretag. Hon är också mycket involverad som investerare i olika start up-bolag inom områden som manlig hudvård, IoT och AI.

Charlotte har en Master i Internationell Ekonomi från Uppsala universitet, en Bachelor från Institut Supérieur de Gestion i Paris och är certifierad inom Artificiell Intelligens på MIT i USA.

Mer om Charlotte Mattfolk och undersökningen

Många försöker förutspå vad som kommer att hända med världsekonomin till följd av corona. Vad blir konsekvenserna här och nu och vad händer framåt är frågor vi ställer oss. Det går inte för någon att veta exakt hur utvecklingen kommer att se ut, men det går att urskilja olika scenarier och planera för dessa.

Charlotte Mattfolk, mångårig managementkonsult och expert på scenarioplanering, med över 500 framtidsstudier i backspegeln, och hennes kollegor på IAMAI har kartlagt fyra olika scenarier för hur samhället kan se ut efter coronakrisen. 

Charlotte Mattfolks tidigare studier om vår framtid

Charlotte är författare och medförfattare till en rad studier, varav ett urval är:

  • Framtidens välfärdstjänster 2030 – hur privat och offentlig sektor glider ihop när nya digitaliserade välfärdstjänster skapas (kapitel i OECD-rapport ”Digital Transformation and Public Services” i samarbete med Handels (strategiprofessor Robin Teigland och Anthony Larsson)
  • Framtidens konsumtionsmönster 2025 – fyra scenarier som beskriver kundbehov, teknikutveckling och hur man möter detta med nya affärsmodeller och interaktioner
  • Learning from China – how giant chinese players build their eco systems
  • Consumer behavior & Tech trends from SXSW – the world’s largest Digital Conference
  • Framtidens vardagsresande 2025 – hur människor kommer att transportera sig i vardagen och hur digitalisering kommer att driva nya värderingar, affärsmodeller och lösningar