Anna Bråkenhielm hittade Robinson och skapade dokusåpan

3 december, 2020

Anna Bråkenhielm

Anna Bråkenhielm är utan tvekan en av Sveriges mest färgstarka entreprenörer. Mest känd är hon för att ha tagit Expedition Robinson till Sverige och världen. Det fortsatte med succékoncept som Baren och Farmen, och snart var Anna hela Sveriges mediedrottning.

I det här avsnittet av Ordinary People who do Badass Things får vi äntligen höra hela Anna Bråkenhielms historia. Hon delar generöst med sig om historierna från mediavärldens innersta. Dessutom berättar hon vilka rutiner och vanor som har hjälpt henne att nå sina mål.

Framförallt är hon övertygad om en sak – du måste finnas där möjligheterna finns. Och när du vänder på varje sten, kommer möjligheterna.

Detta är ett avsnitt som verkligen inspirerat oss att våga satsa stort. Vi tror att du kommer att gilla Anna Bråkenhielm lika mycket som oss.

Lyssna på avsnittet med Anna Bråkenhielm direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Business Hacks för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på "Ordinary People who do Badass Things"?

Glöm inte att prenumerera på “Ordinary People who do Badass Things” så att du inte missar något avsnitt. Här väljer du din favoritplattform för podcasts.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Starta Eget-podden” på din plattform.

Vem är Anna Bråkenhielm?

Anna Bråkenhielm skapade tv-historiaredan 1997 när hon som utvecklingschef på Strix, startade dokusåpa-boomen med ”Expedition Robinson”.

Programmet fick kritik redan innan sändning, och kallades ”mobbning-TV” i pressen.

Anna Bråkenhielm var dock säker på sin sak. Tittarna skulle älska programmet – bara man vågade sända det.

Efter tre program blev svenska folket som besatta. Varannan svensk följde Expedition Robinson och formatet såldes till en uppsjö av länder. 

Anna Bråkenhielm blev senare vd på Strix, som under sin bästa tid omsatte närmare en halv miljard kronor. Andra program från hennes tid där och på produktionsbolaget Silverback är ”Farmen, Draknästet och ”Halv åtta hos mig”.

Lyssna på fler otroliga kvinnliga entreprenörer

Vi rekommenderar också följande avsnitt för dig som vill inspireras av fantastiska kvinnliga entreprenörer.

Mina viktigaste framgångsprinciper – årets vd Pernilla Ramslöv berättar

Så blev e-handeln CoolStuff ett 200-miljonersbolag – med Kajsa Knapp

Programledaren Ebba Blitz blev Silicon Valley-entreprenör – så gick det till.

Från Nyföretagarcentrum till 100-miljonersbolag – möt Middagsfrids grundare Kicki Theander

Så gjorde Hanna Rydman kören till ett drömföretag