Låt redovisningsbyrån bli din digitala ekonomichef

12 november, 2019

Att som småföretagare ta hjälp av en redovisningsbyrå innebär inte bara en avlastning under bokslut. Det är också en trygghet genom hela den ekonomiska administrationen. Redovisningsbyrån Phinance förenklar och digitaliserar processerna. På så sätt har du alltid en ”egen” ekonomichef tillgänglig, bara ett klick bort.

Redovisningsbyrån Phinance, med grundaren och finansanalytikern Matteus Viktor Fandrejewski i spetsen, har mångårig erfarenhet av både små och stora företag. Genom att erbjuda sina kunder en digitaliseringsprocess förenklar Phinance den ekonomiska administrationen för sina kunder genom att minska mängden papper och brev som skickas mellan kund och redovisning.

– Vi digitaliserar hela kundprocessen och säkerställer att din ekonomi blir helt digital, med allt från fakturor och redovisning till inkommande post. Men det betyder inte att den mänskliga kontakten försvinner – tvärtom!


– Vi är alltid tillgängliga för våra kunder via skärmen, antingen genom en chatt eller ett telefonsamtal. Vårt arbete med ditt företags ekonomi sker löpande, proaktivt och digitalt, säger Matteus Viktor Fandrejewski.

Skräddarsydda lösningar för dina behov

Medan stora bolag har en revisor för att verifiera bolagets bokföring finns det inga revisorskrav för aktiebolag med färre än tre anställda och en omsättning som inte överstiger tre miljoner kronor. Det innebär att många småföretagare hanterar sin bokföring själva eller anlitar en redovisningsekonom för punktinsatser, till exempel vid bokslut.

I praktiken innebär det att den som är ansvarig för ekonomin på ett mindre företag hanterar en bred palett av frågor, vad gäller allt från löneutbetalningar till lagstadgade momssatser och kontering. Vissa frågor är mer komplexa än andra.

Matteus Viktor Fandrejewski vet av erfarenhet att även de mest erfarna ekonomichefer och ekonomiassistenter kan göra misstag. Fördelen med att anlita en redovisningsbyrå är att de kan alla delar. Hos Phinance hittar du experter inom exempelvis löneadministration, bokslut och moms. Allt för att möta just ditt företags behov.

– Vi på Phinance tar gärna rollen som din ekonomiansvarige eller ekonomichef, säger Matteus Viktor Fandrejewski.

Rätt redovisningsbyrå lönar sig

Ska du anlita en redovisningsbyrå för första gången? Eller vill du byta? Matteus Viktor Fandrejewski tipsar om att välja en kompetent byrå som alltid finns tillgänglig för dig och dina frågor. En redovisningsbyrå bör vara både kommunikativ och proaktiv:

– Även om våra processer är digitala förlitar vi oss inte på programvara. På Phinance ser vi över ditt företags ekonomi och kommer gärna med förbättringsförslag om vi ser att det behövs. Till exempel har vi god överblick på dina löpande kostnader och kan dra i handbromsen om vi märker att ni har ovanligt höga löpande kostnader för till exempel telefonabonnemang. På så sätt kan ditt företag faktiskt spara pengar på att anlita en bra redovisningsbyrå, menar Matteus Viktor Fandrejewski.

Förutom den löpande ekonomiska administrationen kan Phinance göra punktinsatser, till exempel vid försäljning eller avveckling av bolaget. Genom en balansräkning hittar Phinance företagets tillgångar och kan därefter ge bolaget en rättvis värdering och ekonomisk analys av läget.

– Vi omvandlar siffror till värden helt enkelt, säger Matteus Viktor Fandrejewski.

Här kan du läsa mer om vilka tjänster som Phinance kan hjälpa ditt företag med.
Privatekonomi
Foto av: AdobeStock
Tjäna pengar när du sover – här är 5 sätt
Privatekonomi
Foto av: Amazon
Världens rikaste entreprenörer 2020 – här är listan
Privatekonomi
Tänker du som rika eller fattiga?