BETA

Guruns “enkla” tips för framgångsrika investeringar – del 2

18 februari, 2015

Nu publicerar vi äntligen del 2 av tipsen från världens främste investerare. Ja, det är svårt att säga något annat om Warren Buffett. Hans råd följs slaviskt av många människor som skapat rikedomar, och här går vi igenom Buffetts viktigaste råd om investeringar.

Tänk långsiktigt

Nyckel nummer ett för att lyckas med investeringar är att ha ett långsiktigt fokus. Långsiktigheten gör att du undviker transaktionskostnader och kortsiktiga vinstskatter.

Dessutom är det ofta bättre att rida ut alla kortsiktiga svängningar i verksamheten och att slutligen skörda frukterna över tid.

Titta på hela branschen

Fokusera inte bara på aktiekursen när du gör dina investeringsval. Analysera även de underliggande ekonomiska faktorerna för en viss verksamhet eller bransch.

Om ett företag gör vad som krävs för att växa på en lönsam grund, så kommer aktiekursen i slutändan att ta hand om sig själv.

Sannolikhetstänk

Investerare som har förmågan att räkna på sannolikheten för en viss tillväxt under en viss tid, är mer benägna att rida ut kortsiktiga fluktuationer i aktiekursen.

I det långa loppet innebär det med största sannolikhet en större avkastning och färre transaktioner och kostnader.

Känslor kan vara fienden

Att investera kan vara en känslomässig berg-ochdalbana. Nyckeln till att övervinna dina känslor är att behålla din tro på de verkliga grunderna i verksamheten, och inte bli allt för oroad över aktiemarknaden.

De framgångsrika investerarna har lärt sig att kontrollera sina känslor, det kan du också göra. Tänker du som fattiga eller rika? Testa här.

Ignorera domedagsprofeten

Det finns alltid självutnämnda experter och de som ständigt hävdar att en lågkonjunktur är runt hörnet. Å andra sidan finns också de ständiga optimisterna som hävdar att börsen ständigt är på väg uppåt.

Sluta lyssna på båda sidorna. Trots allt har marknaden klarat sig ganska bra med tiden. Buffetts strategi är att fokusera på aktier som tillfälligt värderas lågt av marknaden.

När börsen väl börja inse företagets värde stiger efterfrågan, och du kommer att tjäna pengar.

Vilka investeringar har du gjort? Vilka har varit bra och vilka har varit mindre bra? Kommentera och dela med dig här nedan.

 

Vill du ha fler investerartips? Missa inte del 1 av Warren Buffets tips här.
Privatekonomi
Tänker du som rika eller fattiga?
Försäljning & Lönsamhet
Styr ekonomin med rätt prissättning