Frågorna som skapar din framtid – har du ställt dem?

18 augusti, 2018

Fragetecken hemligt

Om fem frågor kunde förändra din framtid, skulle du ställa dem då? Det låter självklart, ändå är det få som verkligen tar sig tiden och energin. Ställ de här fem frågorna till dig själv, svara ordentligt och agera på dina svar. Då kommer det att hända stora saker i ditt liv.

Du läser inte det här av en slump. Du såg rubriken och tänkte: jag vill ha en underbar framtid, så vad behöver jag göra?

Stora tänkare har lärt sig att formulera frågor som skapar deras framtid: Vad vill jag vara känd för? Vad vill jag att människor säger om mig på min begravning? Vad får mig att flyga upp ur sängen? Vilken människa på den här jorden kan hjälpa mig att skapa mina drömmar?

Det är frågorna du ställer till dig själv, varje dag, som avgör vem du blir och hur din framtid ser ut. Så låt oss titta närmare på fem frågor du kan ställa varje morgon.

1. Vad är framgång just för dig?

Jag vet inte vad du kommer att svara , men jag vet en sak. Det är inte samma sak för dig som för någon annan i världen. Vi stöps i former och hamnar i fack, och alla låtsas ha samma drömmar. Men kom ihåg, allt är påhittat. Och idag kan du hitta på vad framgång är just för dig.

Kanske är det att spendera tid med din familj? Kanske är det att känna frihet? Kanske är det att kunna meka med din bil varje morgon, för det är just det du älskar?

Låt aldrig andra människor definiera vad framgång är för dig. Ändå låter vi oss formas av vår omgivning, och låtsas ha samma framgångsmått som alla andra. Status. Pengar. Familj. Företag. Tänk så här: om ingen ifrågasätter dina mått på framgång, har du inte vågat formulera ditt eget framgångsrecept.

2. Vad är det viktigaste du kan göra idag, för att ta dig ett steg närmare dina drömmars framtid?

Myrsteg. Det handlar om myrsteg. Vilket är det absolut viktigaste myrsteg du kan ta idag, som tydligt leder dig en millimeter närmare dina drömmars framtid?

3. Vad är fantastiskt i ditt liv?

Vi har hittat på att framgångsrika människor fokuserar på det positiva, och aldrig på vad de inte kan påverka. Och du vill bygga positiva spiraler i ditt liv, för att nå dina egna mått på framgång.

Positiva spiraler börjar med ditt synsätt på världen. Om du ser världen i ett rosafluffigt skimmer, så blir din värld just så. Den enklaste övningen: avsluta varje dag med att högt berätta om tre saker du är tacksam över, eller tre saker du verkligen ser fram emot. Som du avslutar dagen, börjar du nästa.

4. Vad vill du åstadkomma? Och vad kan du tänka dig att offra för att klara av det?

Sätt aldrig mål utan att tydligt definiera vad du är beredd att ge för att nå dem. Din tid. Dina pengar. Din energi.

Och sätt en deadline när du måste vara klar. Om du överskrider den, lägger du ner. Det är inte svårare än så. Offra inte allt för något som inte lyfter.

5. Vad undviker du konstant, som du vet att du borde göra?

Påstå inte att du inte har några punkter på din “undvika konstant-lista”, det har vi alla.Och anledningen till att vi inte gör det vi vet att vi borde, är rädsla. Rädsla för kritik. Rädsla för att misslyckas. Eller någon helt annan rädsla som du har hittat på (just det, allt är ju påhittat).

Att vara modig är att göra det som hela du vill undvika. Att bli en bättre människa kan du inte tänka dig till, du behöver agera. Så vad har du undvikit i alla år, som du vet skulle förändra allt för dig?
Ekonomi & Bokföring
Vad är en kontrollbalansräkning och när behövs den?
Driva
Business Hacks Digital – Coronakrisens viktigaste event för företagare
Personlig utveckling
Svårt att sova? Här är 21 sömntips som verkligen fungerar