BETA

Bli filmstjärnan i ditt eget liv

29 augusti, 2018

Vara med i film

Du är filmstjärnan i ditt eget liv och statist i alla andras. Med de här enkla knepen får du livet att kännas som en film, samtidigt som du gör spännande gästspel i andras filmer. Våga testa du också!

De flesta metoder för att nå framgång återkommer i alla böcker om företagande och personlig utveckling. Men en helt ny metod för oss, är leken att vara filmstjärna i sitt eget liv.

Principen är enkel: Låtsas att ditt liv är en film, och att du är huvudrollsinnehavaren. Hur lever din karaktär? Hur ser du ut? Vad gör du på dagarna? Hur får du människor att skratta? Vilka äventyr får du vara med om?

Standardsättet för att utveckla sig själv är att “bestämma sig för vad jag vill”. Vi tycker att det är en tuff fråga att svara på. Men med filmmetaforen, blir det så mycket enklare att fantisera ihop drömlivet och drömföretaget. Vi testade detta själva i morse, och du kan bara ana hur alla sträckte på sig, log och helt plötsligt fick hela nya gångstilar!

Bestäm också vilka som ska ha ledande biroller i ditt liv, och vilka som bara ska vara statister. Och vilka som ska klippas bort i “final cut”.

Du har huvudrollen i din film, men är bara statist i andras. Glöm inte det!

På samma sätt som du är huvudrollsinnehavare i filmen om ditt liv, är du statist i andras. Försök inte vara huvudrollsinnehavare där.

Vad du däremot kan göra, är att tänka på alla biroller i dina favoritfilmer. Små insatser som du minns. Roliga. Konstiga. Spännande. Hur kan du vara likadan?

Okej, exempel. Du sitter i ett tråkigt möte och pratar avtalsdetaljer med en ny kund (vi kallar henna Mia). Standardvalet är att hålla god ton, vara professionell och hålla dig till ramarna. Men om Mias liv var en musikal, och du var statist, hur hade du agerat då? Hade du tagit ton och sjungit fram avtalsvillkoren? Bjudit på några danssteg med avtalspärmen balanserandes på huvudet? Eller tagit Mia i handen och bjudit på en magisk avtalsmiddag på stans finaste restaurang? 

Du är statist i andra människors musikaler. Vill du vara en karaktär att minnas, att älska? Eller vill du klippas bort i “final cut”?
Ekonomi & Bokföring
Vad är en kontrollbalansräkning och när behövs den?
Driva
Business Hacks Digital – Coronakrisens viktigaste event för företagare
Personlig utveckling
Svårt att sova? Här är 21 sömntips som verkligen fungerar