BETA

7 actions som hjälper dig att nå dina mål

24 september, 2019

Kasta pil på karta

Vad är det som gör att vissa människor uppnår sina mål och andra inte? Framgång händer inte över en natt – det handlar om att få saker gjorda varje dag. Här är sju saker du kan börja göra redan idag för att säkerställa att dina visioner blir verklighet.

Att sätta mål är en stor del av våra liv. Det omfattar alla våra drömmar, våra framtidsplaner och visioner för vad vi vill ha i livet. Och ändå misslyckas vi om och om igen med att nå våra mål. Ofta beror det på att vi är mänskliga och lätt kan bli distraherade. Framgång händer inte över en natt – det handlar om att få saker gjorda varje dag.

1. Brainstorma

När allt kommer till kritan handlar det om vad du faktiskt gör för att uppnå dina mål. Vilka steg behöver du ta? Vad behöver hända för att dina mål ska bli verklighet? Finns det några saker som har högre prioritet än andra? För att nå dina mål måste du veta hur du tar dig dit.

2. Ta små steg varje dag

Anledningen till att många misslyckas med sina mål är för att de känns överväldiga. När vi sätter mål är vi inspirerade och tänker stort, men när vi väl ska ta action behöver vi små steg som vi kan ta varje dag för att känna att vi är på rätt väg.

Vad är det minsta steget du kan ta i dag som tar dig lite närmare din dröm?

3. Mät allting

Det sägs att vad som mäts blir gjort. Hur kan du mäta dina mål? De flesta av oss blir mer effektiva när vi har tydliga deadlines att passa. Hitta ditt sätt att mäta varje framsteg du tar. På så sätt är det lättare att identifiera om du hamnar på villovägar.

Mer inspiration: Tankarna som får dig att ta tag i ditt liv – nu!

4. Fokusera på dina superkrafter

Rannsaka dig själv – vad är dina styrkor och svagheter? Bygg ett team av supportrar runt om dig som hjälper dig. Har du anställda eller kan du anlita en frilansare? Fokusera på det som du är bäst på och delegera resten till andra som kan göra det bättre än du. Dessutom går det betydligt snabbare om du ber om hjälp.

5. Berätta för världen

Forskningen visar att när vi gör våra mål offentligt är det betydligt större chans att vi faktiskt fullföljer dem. Att ha någon att svara till eller att göra det tillsammans med någon är en viktig framgångsfaktor. Berätta för dina vänner, din mentor och din familj om dina mål.

Läs också: Så hittar du människor som peppar dig

6. Enveten vinner

Det kommer troligtvis inte att bli exakt som du har tänkt dig. Därför är det viktigt att du är flexibel under resans gång. Fånga upp saker som inte fungera och gör de ändringar du behöver direkt. Gör det till en vana att följa upp och utvärdera varje dag hur din resa går.

7. Tacka dig själv

Klappa dig själv på axeln för varje litet steg du tar i din resa. Din belöning till dig själv förstärker känslan av att det du pysslar med är viktigt och de ger dig även en chans till att uppmärksamma de som har hjälp dig på vägen.

Påminn dig själv om att resan är lika viktig som själva målet i sig. Om du enbart fokuserar på framtiden kommer du antagligen snabbare att nå utbrändhet än framgång.
Personlig utveckling
Så arbetar du mindre och får mer gjort
Inspiration
Så hittade jag motivationen igen
Personlig utveckling
Om ett livsavgörande ord