10 råd som ger dig 20 timmar extra i veckan

13 april, 2018

Tid

Du vill ha mer tid till att bygga ditt företag och din framtid? Då kommer du att älska våra 10 råd, som har hjälpt oss att skapa 20 nya timmar i veckan.

1. Gör en framgångskalender

Börja med att skapa din framgångskalender, där du planerar exakt hur dina dagar ska se ut för att du ska kunna bygga det liv, det företag och den framtid du vill ha. Lägg framgångskalendern under din vanliga kalender i ditt kalenderprogram, och ha som mål att din vanliga kalender och framgångskalender ska synka helt och hållet.

2. Lär dig att använda 80/20-regeln

Välj ut 2 eller tre saker i ditt företag (eller i ditt liv) där du ska gå all in. Där allt ska vara 100 % och där du ska satsa all din tid, din energi och dina pengar. Dina konkurrensfördelar. För allt annat, använder du 80/20-regeln för att få 80 % av effekten med 20 % av insatsen. Och hur gör vi det? Jo, genom att härma och låna av andra. Administration, bokföring, sociala medier-annonsering. Sno framgångsfaktorerna av dem som redan har lyckats.

3. Tänk Ta bort, Automatisera, Delegera och Effektivisera

Dela in alla företagets uppgifter i dessa fyra delar. Vad kan vi ta bort. Vad kan vi automatisera med smart teknik. Vad klarar inte tekniken av än men som går att delegera. Och hur kan jag effektivisera det jag själv vill ska göra? Huvudprincipen är att du aldrig personligen ska göra något som är en upprepad uppgift, det ska du delegera eller automatisera, för att få tid till det som är avgörande för din framtid – att utveckla dig själv och ditt företag.

4. Sluta misslyckas i onödan

Vi misslyckas med att förändra oss själva för att vi inte har förstått hur vi skapar nya beteenden. Men forskningen visar exakt vad vi behöver göra.

– Gör den nya vanan offentlig och helst tillsammans med andra

– Skapa snabb förändring i början

– Skapa rutiner och var i miljöer som underlättar vanan, och försvårar för den vana du inte vill ha

– Ha tydliga deadlines och mät förändringen

– Skapa triggers som hela tiden påminner dig om vad du ska göra.

5. Gör dagens två viktigaste innan mailen

Det enklaste och mest effektiva tips du kommer att få av mig. Göm mobilen och vägra titta på mailen innan du har gjort dagens två viktigaste uppgifter. Enklast är om du bestämmer vilka uppgifter det är redan dagen innan. Detta kommer att göra underverk för din produktivitet.

6. Ställ frågor som ger nya svar

Du tänker inför framtiden: Men jag kan ju ingenting om teknik? Jag vet inte ens vad Blockchain är? Jag vet inte hur jag ska kunna anpassa mitt företag inför framtiden? Men om jag visste då, hur skulle jag göra då? Det är ett överlägset sätt att ta sig förbi mentala spärrar. Okej, jag kan inte detta, men om jag kunde, hur skulle jag göra då?

7. Ge dig själv en kickstart

Det finns dåliga morgnar och det finns bra morgnar, och så finns det människor som alltid börjar dagen i sin bästa energi. Många av dem ägnar sig åt Hour of Power det första de gör varje dag. 20 minuter fysisk aktivitet, 20 minuter meditation, 20 minuter inspiration som utvecklar dig själv och företaget inför framtiden. Eller 5-5-5 om det passar dig bättre. Detta är det absolut säkraste sättet att skapa energi som ökar din produktivitet.

8. Acceptera bara det bästa

Det bästa sättet att förutspå framtiden är att skapa den. Och du behöver börja ställa dig två frågor. 1. Vad accepterar jag i mitt liv som jag inte vill ha där? Möten utan agenda. Att inte ha koll på senaste tekniken. Att spendera 120 minuter om dagen i sociala medier-flöden. Bestäm dig för vilka vanor du ska acceptera och vilka du inte ska acceptera i ditt liv.

Fortsätt med att skriva ned en lista på de 10 personer som påverkar dig mest i vardagen. Lägg till en kommentar om det är människor som tar eller ger dig energi. Bestäm dig för att uppdatera din lista och ditt liv med minst tre nya människor i år, och det ska vara människor som hjälper dig att ta dig an framtiden och som ger dig supermycket energi.

9. Ställ en livsavgörande fråga

Vad vill du att människor säger om dig på din begravning? Sätt upp den frågan på tre olika platser i ditt hem och på datorn. Det är ganska häftig påminnelse om att det är dags att ta tag i den där förändringen. Nu!

10. Lista ut vad som äter din tid

Alla har något som äter upp den tiden de behöver för att skapa en fantastisk framtid. Är det att följa sociala medie-flöden? Du är inte ensam. Genomsnittsmänniskan spenderar 102 arbetsdagar per år i sociala medier. Är det att titta på nyheterna? Vågar jag gissa att du lägger 30 minuter på nyheterna per dag? Det blir 16,5 arbetsdagar per år. Eller är det kanske tv-spel? Genomsnittsamerikanen spelar tv-spel 30 timmar i månaden.

Tänk 10 sekunder, vad är det som äter upp din tid varje vecka?
Personlig utveckling
Så enkelt tar du kontroll över din tid
Livet på 500 dagar
Hur jag skapar tid
Personlig utveckling
Hur fungerar tid?