Hur jag skapar tid

6 februari, 2017

Tid

Jag använder fem väldigt enkla strategier för att skapa mer tid i mitt liv. Tid till relationer. Äventyr. Business. Och såklart till Livet på 500 dagar. Vill du veta hur jag gör?

Efter inlägget om att jag lyckats med uppdrag #33 Jobba när och var jag vill – fick jag många frågor från er om hur jag hinner med att sköta mina företag och leva livet på 500 dagar samtidigt.

Det ska jag försöka svara på. För faktum är – jag har aldrig haft så mycket tid som jag har nu. Och det kan jag verkligen tacka några enkla strategier för. Jag rekommenderar dem verkligen.

1. Jag har en framgångskalendern

I mitt kalenderprogram har jag gjort en egen skugg-kalender för min drömvecka (jag kallar den Framgångskalendern). När och om jag följer den kalendern-principen hinner jag med allt viktigt, och får tid över till det som är ännu viktigare. Nyckel: prioritera in det som är viktigast först, inte det som är mest akut.

Här kan du läsa om hur Framgångskalendern fungerar.

2. Jag vet exakt vad jag ska göra

Att gå från flera till en to do-lista är grejen. Jag använder Things (läs hur det fungerar här). Så varje morgon när jag börjar jobba, ser jag bara exakt vad jag ska göra den dagen. Inga andra distraktioner. Like!

3. Jag börjar dagen med ”Hour of Power”

Jag vet att jag tjatar om uppdrag #31 Börja dagen med Hour of Power, men det är grymt. Min egen del av dagen där jag bara utvecklar mig själv. Träning. Gå igenom dagen. Och en släng av uppdrag #34 Lära mig meditera. Det ger verkligen en helt ny energi och ökar speeden hela dagen.

4. Jag gör en sak i taget

Vi blir tydligen upp till 40 % mindre effektiva om vi har många bollar i luften. Jag försöker bygga veckan och dagarna i block, där jag gör en sak i taget. Det fungerar. Ibland. Ibland inte. Men när jag gör det ordentligt är det otroligt vilken effekt det ger.

5. Jag använder eller skippar restiden

För några år sedan använde jag säkert 60-75 minuter av dagen år att resa. Idag kanske den siffran är 15 minuter per dag. Och en sparad timme om dagen i ett år, blir ganska många sköna timmar. Trixet är också att använda restiden till något bra, i mitt fall att skriva, tänka eller planera.

Jag älskar Frans Nilssons strategi för att göra om träningstiden till en intäkt på 20 000 kronor i månaden. Läs den härliga storyn här.

Alright – det var fem enkla råd som fungerar för mig. Använder jag dem varje dag? Nope, inte än. Men när jag gör det så blir livet mycket snabbare, roligare och mer framgångsrikt. Och dessutom får jag mycket mer tid till allt som är viktigt. Den stora skillnaden mot tidigare är att jag använder dem majoriteten av mina dagar. Det fungerar.

Alright, ses igen imorgon! Samma tid, samma kanal.

Gustaf

 

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter
Driva
Business Hacks Digital – Coronakrisens viktigaste event för företagare
Driva
Spara 126 arbetsdagar per år med Gustaf Oscarson på Business Hacks
Bloggar
Mingelbilder från Business Hacks i Nacka