BETA

11 ursäkter för att inte nå framgång – del 2

22 oktober, 2018

Framgångsrika människors morgonrutin

Har du inga pengar? Är du inte tillräckligt utbildad? Har framgångsrika människor tur? Nu kommer del två i vår serie om de vanligaste ursäkterna för att inte lyckas. Hur många stämmer på dig?

Ursäkt 6: Det är inte rätt läge just nu

Kommer livet emellan? Du har redan jobbet, barn och huslån att ta hänsyn till? Ställ dig frågan; kommer det någonsin att vara rätt tid? Livet kommer alltid att pröva dig, är det verkligen klokt att planera ditt liv utifrån förhoppningen att den rätta tiden kommer? Det enda du kan påverka är livet här och nu.

Ursäkt 7: Framgångsrika människor har haft tur

Människor som lever sin dröm har kastat sig ut. De har varit nybörjare. De har insett att de inte kan ödsla tid och energi på saker som inte tar dem närmare sina mål. De har gjort uppoffringar för att nå dit de vill. De har konfronterat och blivit konfronterade. De har aldrig slutat att arbeta för att uppfylla sina drömmar. De har tagit ansvar för sina liv. Det är inte tur, det är hårt arbete.

Ursäkt 8: Jag har inga pengar

Låt inte ekonomiska begränsningar stoppa dig. Se till att sänka dina personliga kostnader och använd din fantasi – framgångsrika människor är mästare på att åstadkomma mer med mindre. Och du, det finns mängder med exempel på människor som nått framgång med helt klart sämre ekonomiska förutsättningar än du.

Ursäkt 9: Jag vet inte var jag ska börja

Många av våra drömmar förblir just drömmar för att vi aldrig lyckas komma igång. Tänk så här i stället: vad är det minsta jag kan göra idag för att komma ett litet steg närmare min dröm? Kanske är det att skriva ner potentiella mäklare på en lista – om du drömmer om att köpa hus i Spanien. Nästa steg är kanske att ta kontakt med en av dem, och så vidare. Genom att ta små steg varje dag får du känslan av att vara på väg, och när du minst anar det har du nått betydligt längre än vad du trodde.

Ursäkt 10: Det verkar krångligt

Gå en kurs, läs en bok, läs tio böcker, fråga personer som har redan har uppfyllt din dröm eller Googla. Alla är vi nybörjare i början – tävlingen vinns av den som lär sig mest.

Ursäkt 11: Jag är inte tillräckligt bra

Det enda du kan påverka är dig själv och din förmåga. Att tänka att du inte räcker till eller har tillräckligt med färdigheter kommer inte att ta dig dit du vill. Påminn dig själv om att du alltid gör ditt bästa och att den del saker kräver tid och tålamod. Fokusera på att bli ditt allra bästa jag. Du är det viktigaste projektet i ditt liv.

Vad ska alla andra tycka, jag har inga pengar, jag är inte tillräckligt duktig, det är inte läge just nu – det är bara ett urval av alla bortförklaringar våra hjärnor hittar på för att hindra oss från de obekväma stegen till våra drömmar. Vilka ursäkter har du haft i ditt liv, och hur har du vunnit över dem?

Läs mer: 11 ursäkter för att inte nå framgång – del 1
Personlig utveckling
11 ursäkter för att inte nå framgång – del 1
Personlig utveckling
Lucka 12: 8 ursäkter som hindrar dig från framgång
Ekonomi & Bokföring
Vad är en kontrollbalansräkning och när behövs den?