BETA

11 ursäkter för att inte nå framgång – del 1

22 oktober, 2018

Richard Bransons framgångstips

Jag har inte pengar, jag är inte tillräckligt duktig, det är inte rätt tid nu – du har mängder med bortförklaringar för att inte uppfylla dina drömmar. Här slår hål vi på alla dina ursäkter – en gång för alla. Vilka ursäkter stämmer in på dig?

Ursäkt 1: Vad ska alla andra tycka?

Vad människor i vår omgivning tycker och tänker tenderar att påverka oss, och håller många av oss tillbaka från våra drömmar. Känslan av att sticka ut från mängden och inte göra som alla andra är ofta ett hinder.

Identifiera vilka personer i ditt liv som du påverkas negativ av, och som står mellan dig och dina drömmar. Bestäm dig sedan för att dessa personer inte på något sätt ska påverka dig. Människor kommer alltid att ha åsikter. Det är upp till dig och bestämma dig för om du ska påverkas av dem eller inte. Eller som Lady Gaga säger: People will always talk, so let´s give them something to talk about.

Ursäkt 2: Jag vågar inte

Det finns inte en enda människa som inte är rädd. Du har ett val – att bestämma dig för att du är mer rädd för att inte försöka, än du är för att inte lyckas. Om du inte testade – skulle du ångra dig när du ligger på din dödsbädd? Vad är det värsta som kan hända? Att det inte kommer att fungera? Men om du inte testar, kommer du aldrig att veta om det fungerar eller inte.

Troligtvis kommer känsla av att aldrig tagit chansen påverka dig mer negativt än om du testade och misslyckades. Och vem vet, det kanske kan gå hela vägen?

Ursäkt 3: Tänk om jag misslyckas

Att misslyckas är en av de största rädslorna för oss människor. Sannolikheten att lyckas på första försöket är ganska liten och du måste troligtvis ge det två, tio eller tusen försök. Ha en back up-plan, lär av dina misstag, lita på din magkänsla och sluta bry dig om vad andra tycker.

Ursäkt 4: Jag är för gammal

Nämn en gång när vetskapen om din ålder har haft en positiv inverkan på ditt liv? Att hela tiden tänka på vilken ålder du har och låta det påverka dina beslut i livet kommer bara har en negativ inverkan. Så varför är vi fixerade vid ålder? Det kan låta klyschigt men åldern är bara en siffra. Det är aldrig försent eller för tidigt att följa dina drömmar, byta bana och göra det du faktiskt vill.

Vilka drömmar är du för gammal för att uppfylla?

Ursäkt 5: Jag har inte tid

Vi har alla exakt lika mycket tid. Richard Branson har startat hundratals företag och han har också 24 timmar på dygnet. Skillnaden är vad du gör med din tid. Sluta med slötittandet på tv och sociala medier, och skippa sovmorgonen. Du måste sluta tro att du kommer att ha mer tid längre fram, för det kommer aldrig att hända automatiskt. Det enda du kan göra är att prioritera din tid nu.

Läs mer: 11 ursäkter för att inte nå framgång – del 2
Personlig utveckling
11 ursäkter för att inte nå framgång – del 2
Personlig utveckling
Lucka 12: 8 ursäkter som hindrar dig från framgång
Ekonomi & Bokföring
Vad är en kontrollbalansräkning och när behövs den?