5 råd som skapar hållbarhet nu!

7 januari, 2015

Personlig utveckling

Är ditt företag hållbart? Om inte, ta del av dessa fem smarta hållbarhetsråd och två insikter om hållbarhet som de flesta företag glömmer bort. Tipsen kommer från Fredrik Wikholm, grundare av Uniforms for the Dedicated.

Fem tips när du vill göra ditt företag hållbart

1. Inventera hela verksamheten. Företagets miljöpåverkan är större än bara produkterna man säljer.

2. Ekonomiskt hållbart är ofta grönt. Att förbruka mindre energi och att resa mindre gynnar både världen och resultaträkningen

3. Tänk inte grönt, tänk smart. Sunt förnuft räcker långt. Om dina anställda mår bättre så jobbar de bättre – och ett hållbart företag får stolta medarbetare och ambassadörer.

4. Inspirera andra. Vill du göra skillnad så försök att inspirera andra – dina medarbetare eller andra företag i samma bransch. Det kommer också göra att ryktet om dina ambitioner sprider sig.

5. Gör det på riktigt. Många företag säger att de satsar på miljön, men 2014 räcker det inte långt. Konsumenterna gillar ärliga varumärken och det är så du kan göra ditt miljöarbete till en vinstaffär.

Två delar av hållbarhet som många företag glömmer bort

Miljö är inte allt. Dagens hållbara företag satsar på att vara etiskt, miljömässigt och ekonomiskt hållbara. Det är saker som ofta går hand i hand, men gör inte misstaget att glömma bort de andra två benen.

Glöm inte konsumenten. Slutkonsumenterna står för det kanske största fotavtrycket i din verksamhet. Så utbilda dem och skapa dialog – då kommer du att göra störst skillnad och dessutom är det ett bra sätt att bygga ett hållbart varumärke.

”Vi kan inte förändra världen en ekologisk t-shirt i taget”

Fredrik Wilholm, Uniforms for the Dedicated

Lär dig mer om hållbarhet och hållbara företag:

Se Ray Andersson tala om hållbarhetens affärslogik här.

Läs Verksamts guider om hållbart företagande här.

LÄS MER: Så blev hållbarhet en framgångssaga för Uniforms for the dedicated
Hållbarhet
5 klimatsmarta tips för företagare – del 2