Stjärnmäklarens Fredrik Eklunds bästa säljtips

18 januari, 2019

Fredrik Eklund är den svenska stjärnmäklaren med egna mäklarkontor världen över. Till vardags säljer han lägenheter för miljarder. Vi har tittat närmare på hans viktigaste säljtips, vilka använder du?

Fredrik Eklund är stjärnmäklaren som slår säljrekord i New York och gärna delar med sig av viktiga säljtips i sina böcker.

För Fredrik handlar säljarbetet om att våga visa både den professionella och den privata sidan i jobbet. På Instagram och på Facebook har han idag över otaliga följare, och här samsas personliga inlägg och reflektioner över livet med bilder på hundar samt rena reklambilder på lägenheter han har sålt. Vi har tittat närmare på fyra av hans viktigaste säljtips.

 1. Våga visa din verkliga personlighet

  För Fredrik står personen och jaget i centrum i säljarbetet. Det handlar om att våga visa sig själv och att våga sälja sin personlighet. Det är det som gör att du sticker ut och det är det som gör dig genuin – och någon att lita på.

 1. Tänk på hur du ser ut

  Tänk på hur du ser ut – och se ut på det sätt som du gillar. Enligt Fredrik är det viktigt att våga se ut som du vill. Föredrar du jeans och T-shirt så ha det! Det är ett sätt att visa din personlighet. Själv går Fredrik ofta klädd i kavaj, men gärna också färgglada byxor eller slipsar. Det handlar om paketera personligheten snyggt, samt visa vem du är.

 1. Undvik de som inte tror på dig

  Jobba med människor som lyfter dig – människor som du kan visa dina svagheter för utan att bli nedtryckt. Det är de människorna som kommer att ge dig utrymme att utveckla din passion och din drivkraft. Undvik de som försöker ta ner dig eller som tvivlar på dig, de människorna kommer aldrig ta dig framåt.

 1. Gör inte skillnad på din privata och din professionella roll

  Det är alltid du som privatperson som säljer. Oavsett i vilken professionell roll du agerar så kommer din person alltid att skina igen. Välj att acceptera det istället för att jobba emot det. Visa din personlighet och använd den, i alla ögonblick och överallt. Det är stjärnmäklaren Fredrik Eklunds tips!

Hur säljer du med hjälp av din personlighet? Dela med dig av dina säljtips här eller i våra sociala medier.
Försäljning & Lönsamhet
5 avgörande säljtips – från bokning till avslutad affär
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson
Ledarskap & Styrelse
Oprah Winfreys 4 avgörande framgångstips