Things – appen som ger oss företagare mer tid

2 februari, 2017

Things to do task management

Har du flera to-do-listor? Appar? Post-its? Fysisk kalender? Vi använder appen Things som vår heliga to-do-graal, och här berättar vi hur det sparar oss flera timmar i veckan.

Du har säkert hört det förut – du ska bara ha en to-do-lista. Och det är ett riktigt bra råd! Med en samlad to-do-lista (både för företaget och ditt privatliv) behöver du aldrig mer oroa dig för att missa något. Och känslan av att ha allt samlat på samma ställe är underbar!

Vi gillar appen Things. Här samlar vi alla våra to-do:s, och har lärt oss en rad knep för att spara tid. Här är våra favoritfunktioner:

Smarta to-do:s

När vi lägger till en to-do ser vi alltid till att dela upp den i steg. Ett projekt är till exempel ingen egen to-do, utan varje to-do ska vara ett mindre steg – till exempel ”Skicka iväg dagens fakturor”.

Så här brukar det se ut:

Namn: Skicka dagens fakturor
Deadline: 3 maj
Anteckningar: Glöm inte att skicka kopia till Johan Larsson.

När en to-do är klar bockar vi av den. Programmet visar bara de to-do:s som vi ska göra just idag (samt de vi inte gjort sedan tidigare).

Kategorisera dina to-do:s

Ovan exempel är baskunskap, så fungerar alla to-do-program. Det vi gillar med Things är att vi kan kategorisera varje to-do som vi vill. Dels lägger vi in dem i olika projekt (så att vi, om vi vill, bara ser de to-do:s som tillhör just det projektet). Och dels skapar vi egna taggar, till exempel ”var vi kan göra uppgiften” och ”hur lång tid det tar”.

Exempel: Du har 15 minuter över på bussen. Då kan du välja att bara se uppgifter som du kan göra när du ”Är på resande fot” och som tar ”max 15 minuter”. Ta-da, så smart! Och såklart skönt att slippa se alla andra uppgifter just då.

Andra funktioner

Things har en rad andra funktioner också, till exempel att ställa in återkommande uppgifter (sådant du gör varje vecka). Smart. Och såklart använder du samma app i mobilen och på datorn.

Hur mycket tid spar jag?

Såklart svårt att säga exakt. Vi upplever att den tid vi tidigare la på att vara ostrukturerade, nu har minskat med några timmar i veckan. Och att alltid ha känslan av koll är kanon!

Med andra ord – tänk så här när du väljer to-do-program:

1. Ha bara en to-do-lista
2. Välj ett där du kan tagga upp varje to-do, så att du bara behöver se det som är aktuellt just nu.

Om du väljer Things, kan du testa gratis och ladda ned här.
Things
Digitalisering
Foto av: AdobeStock
10 verktyg som hjälper ditt företag att klara coronakrisen
Personlig utveckling
Foto av: AdobeStock
9 rutiner hos supereffektiva företagare – vilka har du?
Personlig utveckling
Så blir du extremt effektiv – våra 5 viktigaste guider