Så skapar du och säljer webbkurser

11 mars, 2015

Webbkurser

En webbkurs är en bra sätt för att sälja dina tjänster på nätet och fotografen Emelie Ohlsson har sålt rekordartade 6 000 kurser. Här delar hon med sig av sina bästa tips för att skapa och sälja webbkurser. Och du, missa inte det exklusiva erbjudandet vi har förhandlat fram till dig.

Så här kan du och ditt företag tänka för att skapa webbkurser som både blir lönsamma och som skapar kännedom om ditt företag, enligt experten Emelie Ohlsson.

1. Använd nischade ämnen

Ett vanligt misstag är att ha för mycket i ett och samma paket. Dela in webbkurserna i nischade ämnen, till exempel; porträtt, barn eller bröllopsfotografering. På så sätt är det lättare för kunderna att hitta rätt utbildning.

2. Gör kursen visuellt attraktivt

Blandade teckensnitt och undermåliga bilder går bort direkt. Satsa på stilrena och tydliga bilder där innehållet visas på ett säljande sätt. Ett exempel kan vara ett collage med bilder från kursen som är enhetliga i färg och motiv.

3. Ha en säljande presentation

Se till att lägga extra krut på presentationen av kursen. Berätta om innehållet i alla avsnitt, visa med bildexempel alternativt videos. Här är det viktigt att det är stilrent och snyggt gjort för att tilltala köparen.

4. Paketerbjudanden

Gör paketerbjudanden av dina kurser. Emelie la ihop 10 av sina mest sålda kurser och kallade det ”Favoritpaketet”. Hon satte en begränsning för antalet köpare och visade innehållet tydligt. Det gjorde att hon sålde paket för 160 000 kr den månaden.

5. Begränsa lanseringen

För att få kunderna att slå till direkt vid lansering är det en god idé att erbjuda ett lägre pris till de 100 första köparna. Använd en bild som visar hur många platser som finns kvar. Ge kunderna information om lanseringsdatum av kursen i god tid innan, för att bygga upp förväntan.

6. Använd referenser

En hänvisning till andra nöjda kunder skapar en försäkring som får nya kunder att våga köpa. Visa och berätta om dina nöjda kunder i sociala medier och på din hemsida.

7. Följ upp dina elever

Emelie tipsar om att ha en låst Facebook-grupp som alla kunder får bli medlemmar i. Hennes grupp har idag över 1 300 medlemmar som visar bilder, ställer frågor och utvecklas. På detta sätt slutar inte utbildningen efter kursen och du får en unik möjlighet att hålla kontakt med dina kunder.

Vill du också boosta ditt sälj på webben?

Tipsen ovan har vi tagit fram tillsammans med Driftig.nu som erbjuder webbkurser inom sälj, varumärke, PR, marknadsföring, webb och hälsa. Just nu får MittFöretag.coms läsare hela 20% rabatt på alla kurser.

Webbkurserna går du från din dator, läsplatta eller mobil – när och var du vill. Du får tillgång till din kurs direkt och väljer själv studietakt.

”Med e-kurser lär vi oss massor till bråkdelen av den tid och prislapp en fysisk utbildning innebär” – Ewa Karlsson

Anmäl dig idag med 20% rabatt – gå kursen när du har tid. Ange kampanjkod 20MITT för rabatt.