BETA

Volontärarbeta och investera klimatsmart

2 februari, 2017

Volontera

Vad kan jag göra för att hjälpa andra människor? Det är hög tid att ta tag i uppdragen "Volontera på riktigt" och "Bli klimatneutral". Och jag behöver din hjälp.

I morse vaknade jag med en ny känsla – ett sug efter göra något sjysst för människor jag inte känner. Jag har aldrig riktigt volontärarbetat tidigare, även om det vi gör varje dag med Mitt Företag är otroligt viktigt för att hjälpa människor att skapa sina drömliv (och känns som volontärarbete på många sätt).

Skillnaden med ett “riktigt” volontärarbete är nog att hjälpa någon som verkligen behöver det, just nu. En snabb googling på Volontärarbete gav några uppslag, och jag föll för organisationen Mentor – som ger ungdomar i åldrarna 13-17 år chansen att få en andra vuxen att prata med. Låter ju kanon, kan bara tänka mig hur många som behöver det.

Sagt och gjort – jag har nu anmält mig till ett Mentorprogram och väntar på svar. Spännande! Häng på om du vill, skicka i så fall ett mail till gustaf@mittforetag.com så gör vi uppdrag #51 Volontera på riktigt tillsammans.

Klimatsmarta investeringar

Att vara klimatneutral är ingen baggis. Gör Klimattestet så får du se hur du ligger till. För mig ser värdena okej ut med ett stort undantag – mina flygresor. Jag älskar ju att se och uppleva världen, men flyget är ju en riktig miljöbov.

Med andra ord kommer jag att få väldigt svårt att lyckas med uppdrag #96 Bli klimatneutral, om jag inte gör något drastiskt. Min idé: att investera pengar i något som förbättrar miljön avsevärt, och samtidigt ger avkastning.

Jag tänker så här. Jag investerar redan 10 % av min inkomst varje månad, se uppdrag #47 Spara minst 10 % varje månad. Tänk om jag istället kan investera de pengarna i något som förbättra klimatet, och att det kan väga upp de flygresor jag gör. Jag såg ett intressant koncept som heter Trine, som lånar ut pengar till företag som bygger dessa anläggningar och investeringen ger 5-6 % i avkastning per år.

Jag gillar verkligen idén att få avkastning och förbättra miljön samtidigt. Hjälp mig! Var hittar jag den här typen av investeringar. Maila på gustaf@mittforetag.com eller kommentera här eller på Facebook.

Övriga nyheter i Livet på 500 dagar

Nya sånglektioner inplanerade. Modellfotografering bokad. Wedding Crashing-strategier utarbetas (sjukt). Jamaica står på schemat. Stort fokus på att bygga en briljant föreläsning. Ny kontakt med musiker som ska hjälpa mig att skriva en hitlåt. Det händer saker. Följ i sociala medier nedan.

Rock on

Gustaf

 

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter
Driva
Spara 126 arbetsdagar per år med Gustaf Oscarson på Business Hacks
Bloggar
Mingelbilder från Business Hacks i Nacka
Starta Eget
Starta Eget-podden: Så skapar du ditt drömliv – med Gustaf Oscarson