Nästa Evenemang

Volontera

#51. Volontera (på riktigt)

Ibland borde vi nypa oss i armen och inse hur lyckligt lottade vi svenskar är. Jag tänker sällan på det, och varje gång får jag känslan att jag borde göra mer för att hjälpa andra. Nu blir det slag i saken med uppdrag #51, som är att volontera.

Varför ska jag volontera?

Precis innan jag skriver den här texten har jag genomfört min Happy Hour och lyssnat på ett inspirationstal från Oprah Winfrey.

Oprah är tydlig – hennes största och viktigaste uppgift i livet är att hjälpa andra att bli sina bästa jag. Jag gillar det.

I alla mina företag har det funnits röd tråd – att hjälpa människor att nå sin högsta potential. Det är huvudtemat i Mitt Företag, det är huvudtemat i Academy of Excellence (som jag numera har sålt) och det har varit temat i flera andra bolag.

Men, jag har alltid jobbat med människor som vill mycket och som behöver hjälp för att bli ännu bättre. Sällan har jag haft att göra med människor som lever fattigt och utan hopp. Vad kan jag göra för dem?

Svaret är att jag inte har en aning, men jag misstänker att jag (och du som läser detta) kan göra skillnad. Det räcker nog inte med mina 200 kr per månad till SOS Barnbyar.

Hur ska jag gå tillväga? Det har blivit inne att volontera, vilket såklart är ytterst glädjande. Vi läser om människor som åker till Nepal eller Indonesien för att bygga barnhem och lära barn engelska. Och det är så jag alltid har sett på volontärarbete.

Men när jag skriver detta slår det mig att problemen finns så mycket närmare än ensliga bergsbyar i ett land långt borta. Just nu tar vi emot ofantliga mängder ensamkommande flyktingbarn i Sverige, och jag kan bara ana vilka tragedier de har genomlidit. Vilken hjälp behöver de? Och hur kan vi göra något för att hjälpa dem till ett bra liv?

Det här är ett uppdrag som ligger långt utanför min komfortzon. Det är ett uppdrag jag egentligen inte är speciellt sugen på. Men jag vet att jag måste göra det. För tänk om det hade varit jag som fötts i en fattigt land med en militärdiktatur som hade dödat mina föräldrar och tvingat mig att fly ensam i en ranglig fiskebåt över Medelhavet.

När är uppdraget slutfört? När jag på riktigt har gjort skillnad i okända människors liv genom att volontera.
Kategori: Being a Super Man
Svårighetsgrad: 3
Deadline: 16 mars 2017

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Annons 2

Om bloggen

På 500 dagar ska jag skapa mitt drömliv och mitt drömföretag. Här följer du min största utmaning någonsin.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6