BETA

Sexpack – en riktig utmaning!

20 februari, 2017

Sexpack

Jag otroligt imponerad över er där ute som har skaffat ett sexpack. Det tar tid! Och den viktigaste insikten är – kosten är otroligt mycket viktigare än träningen. Så här ser mina strategier ut.

Det finns verkligen en anledning till att så få lyckas skaffa ett sexpack på magen. Jag är inne på mitt fjärde försök på ett år, och visst går det framåt, men väldigt sakta.

En sak är ställd utom allt rimligt tvivel – det räcker inte med träning. Sedan början på året har jag tränat 4-5 gångar i veckan (minst), och visst går det framåt. Men så snart jag slarvar med kosten är det spikrak tillbakagång.

Jag jobbar med en PT Online som ger mig både kost- och träningsprogram som byts ut var femte vecka.

Huvudprinciperna är:

1. Äta sex gånger om dagen och aldrig bli hungrig. Ca 2 500 kalorier per dygn. Fokus på protein/bra fetter. Mindre kolhydrater. Mycket keso/kvarg och nötter.

2. Undvik socker, salt, vitt mjöl, alkohol etc

3. Fokus på styrketräning, 5 pass i veckan. Plus min innebandy/löpning/skidåkning (ca 2 pass/vecka). Här är ett exempelpass.

Traningspass Sexpack

 

Och varför går det så sakta?

Det är ju så enkelt. När jag följer kosten och träningen är det rak kurva till sexpacket. Men det räcker med några dagars sämre kosthållning för att tillbakagången ska synas. Och då menar jag inte fullständig Big Mac-kollaps, utan snarare “vanlig kosthållning”.

Kontentan är: Rigid och strikt kosthållning krävs för att nå sexpacket. Jag kommer att klara det, men det är väldigt mycket svårare än jag trodde. Så återigen, en riktig eloge till alla er som strosar runt med rutor.

Vad händer mer just nu i Livet på 500 dagar? Sånglektion på onsdag. Vasaloppet om två veckor (sedan är Klassikern klar). Jamaica i kalendern om några veckor. Gitarren börjar lira. Investeringar för att bli klimatneutral. Ingångar på medverkan i film. Spännande tider!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter
Driva
Spara 126 arbetsdagar per år med Gustaf Oscarson på Business Hacks
Personlig utveckling
Framgångens fyra hörnstenar – stress, kost, träning och sömn
Bloggar
Mingelbilder från Business Hacks i Nacka