BETA

Enkla hälsovanor som verkligen gör skillnad för mig

5 november, 2018

Några enkla korrigeringar i livet har gett mig mer tid och bättre balans, och helt plötsligt går företagen bättre också. Kan det ha ett samband?

Ett av mina viktigaste mål med Livet på 500 dagar är att kunna jobba när jag vill, var jag vill och med vem jag vill. Det är frihet!

Det tog sju år av företagande innan jag lyckades. Men egentligen är det enkelt – det handlar om att frigöra sig i tid och rum. Och jag har samlat på mig några knep som gjort stor skillnad.

– Tekniska hjälpmedel som Skype, som minskar antalet möten med 50 % (eller mer).

– Insikten att nästan allt jag gör är oberoende av kontoret. Jag jobbar på kontor i fem timmar i veckan numera, och kontoret kan ligga var som helst i världen.

– Jag har dagar och tider när jag planerar in alla möten och samtal. Resten av tiden låter jag inget störa. Och mailen – en gång per dag! (jag lyckas långt ifrån alltid, men när jag lyckas blir jag mycket mer effektiv)

– Samma med sociala medier-tid. 11.30-12.00 varje dag (och ja, det går att tidsinställa inlägg).

De här principerna har haft stor inverkan på min produktivitet. Men förvånande nog lika stor inverkan på min hälsa. Jag är nämligen inte alls förtjust i kontor, och mår fysiskt illa av dålig luft och att jobba fasta tider. När jag har frihet i tid och rum, kan jag också förbättra min hälsa med några små, enkla knep.

  1. Vara ensam på gymmet. Testa själv, det är inte direkt kö till vikterna klockan 14 en torsdagseftermiddag. Som att ha ett eget gym – vardagslyx!
  2. Gående möten. Utmärkt sätt att mötas. Och ännu bättre, ett utmärkt sätt att få motion och ringa viktiga samtal samtidigt. Varifrån som helst i världen.
  3. Lyssna på nobelpristagarna. Efter att ha läst om nobelpristagarna i medicin 2017, har jag börjat fasta 12-16 timmar per dygn. Det är tydligen lika viktigt som att äta rätt (men läs forskningen innan du tar efter, det fungerar säkert olika för alla). Jag börjar med frukost klockan nio och avslutar med middag klockan 17. Sedan fasta till nästa frukost.
  4. Bonus baserat på min träning. När jag har tid att träna mer, mår jag bättre. Och när jag mår bättre, blir jag mer produktiv. Därför har vi satt nya mål för årets ekonomiska bonus – träningsmål! Om jag tränar mer än fyra gånger i veckan och springer Lidingöloppet under 2.09, blir det fet bonus i december. Känns mycket roligare än mål baserat på bolagets vinst eller omsättning. Men det ena leder till det andra.

Här har jag samlat sju enkla tips på hälsovanorna som gör dig till en supermänniska

Alright, tipsa mig gärna om fler härliga tips för en bättre hälsa (och ett bättre liv!). Kommentera här eller i sociala medier, eller maila mig!

Nu blir det gymmet. Lugnt och skönt, tomt i bastun, inga köer. Underbart.

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter
Personlig utveckling
Hälsovanorna som gör dig till en superföretagare
Personlig utveckling
Vanorna som får människor att älska dig
Personlig utveckling
Fem nattvanor som förändrar ditt företagarliv