BETA

Beslutsmetoden som ska boosta mitt liv

23 augusti, 2018

Effektiv ekonomiprocess

Jag behöver få fart på mina uppdrag, och komma i mål med mitt livsprojekt Livet på 500 dagar. Därför tar jag hjälp av "Awesome Great Amazing Beslutsmetoden".

Idag skriver jag om en fantastisk modell för beslutsfattande på mittföretag.com. Modellen kom till mig under en promenad i Lidköping häromdagen, och jag kallar den “Awesome Great Amazing Beslutsmetoden”.

Den fick mig att tänka på vilka beslut som format mitt liv. Att flytta till Stockholm ensam som 19-åring, för att börja jobba som journalist. Att börja plugga. Att starta företag. Att träffa Malina. Att skapa mitt drömliv genom Livet på 500 dagar.

Hur jag tog ett avgörande beslut idag

Vi tar beslut hela tiden. Ofta omedvetet. Hemskt sällan med någon form av stöd i beslutsprocessen. Det är därför jag gillar den här modellen så mycket. Idag använde jag den för att besluta om hur jag ska få resten av listan i Livet på 500 dagar att hända. Ja, jag har haft utmaningar med att verkligen göra allt jag vill göra på min lista. Drygt hälften av uppdragen har jag klarat av, och jag har gått över tiden. Och jag tänker aldrig ge mig, men jag behöver stöd. Därför använder jag modellen för att få saker att explodera.

Steg 1 – Vad gör jag?

Lever livet på 500 dagar, där jag ska klara av hela min 100 to do-list över saker jag vill se, uppleva, lära mig, dela, känna i livet osv.

Steg 2 – Hur gör jag idag?

Ägnar den tid som blir över åt mina drömmar. Några timmar i veckan

Steg 3 – Hur kan jag göra annorlunda?

Sätta av två timmar varje eftermiddag, fullständigt dedikerade till Livet på 500 dagar. Varje vardag. Det är nu inlagt i min drömkalender varje vecka och är helig tid.

Steg 4 – Ändra vanan på riktigt

Följa de otroligt viktiga stegen för att verkligen ändra detta till en ny vana. Du hittar dem här: Så förändrar du en vanan på riktigt – i fem steg

Med andra ord – nu blir det full gas för att klara av alla mina uppdrag innan det har gått 1 200 dagar. Boom!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter
Personlig utveckling
Business Hacks: Så tar du fantastiska beslut (med Ari Riabacke)
Ledarskap & Styrelse
Så raderar du företagets svagheter med sannolikhetsmetoden
Bloggar
Det bästa sättet att ta beslut – 90 % rätt!