Så klimatkompenserar jag resan och får avkastning samtidigt

29 januari, 2019

Mönsterskydd Miljö

Om du kunde klimatkompensera och tjäna pengar samtidigt – skulle det öka chanserna att du verkligen gör det? Jag har kommit på ett sätt som både är bra för miljön och plånboken.

För något år sedan skrev jag om ett smart sätt att klimatkompensera resor, och samtidigt få avkastning på pengarna. Du läser det inlägget här.

Investera i solenergi med Trine och bli klimatneutral

Från december 2018 till februari 2019 står två USA-resor på programmet, och det är dags att sätta principen i arbete.

Så här klimatkompenserar jag resorna och får avkastning samtidigt

1. Jag räknar ut mycket stort klimatavtryck mina resor gör med en ”Carbon Emission Calculator”. En resa från Miami till Stockholm (ToR) innebär ett koldioxidavtryck på 817 CO2/pax/leg (i kg)

2. Jag gör två resor själv men jag har också med mig Malina, och hon är också förtjust i att hjälpa klimatet. Så självklart ska hennes resor också kompenseras.

817*2 personer*2 ToR-resor = 3 268 kg

3. Ett exempelprojekt via Trine (som lånar ut pengar för att byta ut dåliga energikällor mot solenergi) behöver lån för 160 000 dollar. Den estimerade reduktionen av koldioxid är 1 314 ton. Och jag önskar reducera min klimatpåverkan med 3,268 ton. Min enkla uträkning: Då kostar varje ton som reduceras ((160000 dollar * dollarkurs 10 kr)/1314 ton reducering) 1 096 kronor. Jag behöver alltså investera 3 582 kronor för att bli klimatneutral på dessa resor. Och jag förväntas få en avkastning på runt 5 % per år på investerat kapital.

Det är bra. Och till skillnad från annan klimatkompensation blir det av, när jag även får avkastning på kompensationen. Win-win!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter




Livet på 500 dagar
Investera i solenergi med Trine
Bloggar
38 sätt att hitta nya kunder
Bloggar
Mingelbilder från Business Hacks i Nacka