Investera i solenergi med Trine

14 februari, 2017

Jag har hittat ett nytt riktigt bra sätt att bli klimatneutral och samtidigt få avkastning. Genom att investera i solenergi med Trine kan jag förbättra miljön, skapa arbetstillfällen och få hygglig avkastning.

Jag har börjat intressera mig för Trine, där jag (och du) kan investera i projekt som lånar ut pengar till företagare i Afrika, som i sin tur bygger parker för solenergi. Det skapas arbetstillfällen och dåliga energikällor byts ut. Dessutom får du avkastning på ditt lån, i det projekt jag tittar på är den årliga avkastningen 5,53 % (naturligtvis förelägger en risk i detta).

Hur gör det mig klimatneutral?

Det aktuella projektet behöver lån för 160 000 dollar. Den estimerade reduktionen av koldioxid är 1 314 ton. Och som jag nämnde i mitt inlägg här, önskar jag reducera min klimatpåverkan med 14,4 ton. Min enkla uträkning: Då kostar varje ton som reduceras ((160000 dollar * dollarkurs 9 kr)/1314 ton reducering) 1 096 kronor. Jag behöver alltså investera 15 782 kronor för att bli klimatneutral. Och jag förväntas få en avkastning på c5,53 % per år på investerat kapital.

Känns ju toppen. Återigen, detta är ju investeringar med tydlig risk (projekten har också olika riskklasser), så vi får verkligen se dem som välgörenhetspengar som KAN få avkastning.

Jag tycker det är otroligt spännande. Bli klimatneutral. Få avkastning. Bidra till arbetstillfällen och en bättre värld. Och samtidigt stötta ett spännande svenskt företag, som tagit detta initiativ. Kul!

/Gustaf

Ps. Har äntligen hittat några ingångar för att lyckas med uppdrag #71 Vara med i en film. Otroligt spännande!

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter
Driva
Business Hacks Digital – Coronakrisens viktigaste event för företagare
Driva
Spara 126 arbetsdagar per år med Gustaf Oscarson på Business Hacks
Bloggar
Mingelbilder från Business Hacks i Nacka