Antingen växer du eller så dör du

7 augusti, 2018

Växa Företag

Om du inte växer, kan det vara så att du dör då? Lite i taget?

Under åren har vi ofta jobbat tillsammans med Johannes Hansen, som har blivit Sveriges kanske främsta mentala rådgivare. Och en av de visdomar från Johannes som etsat sig fast, är orden: ”Antingen växer du eller så dör du”.

Och ju mer jag tänker på det, desto mer sant inser jag att det är. Så fort ett träd slutar växa, inleder det sin kamp mot att förmultna. Sakta men säkert. Och detsamma gäller förstås dig och mig. Om vi slutar utvecklas inom ett område, står vi inte inte still i utvecklingen. Världen förändras för snabbt för det, så att inte utvecklas betyder att gå bakåt.

Givetvis gäller det också vårt åldrande. Om vi inte aktivt gör något åt det, dör vi sakta men säkert. Vissa snabbare, vissa långsammare. Och det vill vi ju inte, i allmänhet. Därför tror jag att mitt nästa projekt, efter Livet på 500 dagar, ska bli att bli yngre. Jeep, du hörde rätt. Jag vet inte hur, men mitt mål kommer att vara att bli fem år yngre på 500 dagar. Omöjligt? Det tror jag inte.

Ett underbart sätt att illustrera hur viktigt det är att ständigt utvecklas, är historien om skogshuggarna. Visst har du hört den? Om inte, kommer den på följande länk.

Läs här: Att slipa yxorna emellanåt – en avgörande framgångsfaktor?

Wow, den sitter verkligen där den ska. Utvecklas eller dö, valet är vårt. Jag vet vad jag väljer.

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter




Ledarskap & Styrelse
Att slipa yxorna emellanåt – är det en avgörande framgångsfaktor?
Bloggar
38 sätt att hitta nya kunder
Bloggar
Mingelbilder från Business Hacks i Nacka