Life Hacking!

13 februari, 2017

Starta-eget-foretag-radgivning

Life Hacking. Små, enkla justeringar i tanken som gör livet roligare och lättare. Just nu använder jag mig av tre Life Hacks som fungerar väldigt bra.

Efter 409 dagar med Livet på 500 dagar har jag lärt mig att det går att ”hacka livet”. Det kallas Life Hacking, och betyder att du hittar små trick, genvägar och kunskaper för att göra vardagen lite lättare, bättre och roligare.

Jag hittade precis en sida med 100 Life-hacks som är riktigt roliga och användbara, du hittar dem här.

Själv har jag hittat tre mer allmänna Life Hacks som både sparar tid och pengar.

Mina XX Life Hacking-strategier

1. Träna och utbilda mig samtidigt

Jag tränar hårt för uppdrag #14 Skaffa ett sexpack, uppdrag #15 Springa milen på 38 minuter etc. Det tar en del tid. Samtidigt jobbar jag dagligen på min personliga och professionella utveckling, till exempel genom att lyssna på ljudböcker, podcast och se videoklipp.

Life Hack: Att göra det samtidigt. På samma tid som jag tidigare ”bara tränade”, får jag nu in hela min personliga och professionella utbildning. Ett annat alternativ är att göra din ”utbildning” när du reser. Eller att göra som Frans Nilsson. Träna, utbilda dig och tjäna 20 000 kr i månaden samtidigt. Läs Frans underbara story här.

2. Tjäna pengar och bidra till klimatet/välgörenhet samtidigt

10 % av inkomsterna till välgörenhet, är grundregeln. Men tänk om jag också kan få avkastning på de pengar jag ger till välgörenhet, kommer jag att bidra med ännu mer då? Absolut! Genom att investera i projekt/företag/tillgångar som förbättrar miljön och människors liv runt om i världen, och samtidigt få relevant avkastning, är mitt mål nu att öka från 10 % till 20 % av mina intäkter som går till ”tydligt välgörande projekt”.

Varför inte 100 %? Jag tänker så här: 20 % av mina investeringar ska gå till projekt och företag med extremt tydlig ”göra världen bättre-fokus”. Detta är pengar jag önskar avkastning på, men där det primära är att bidra till världen. Resterande investeras i mer ”säkra” papper som indexfonder etc (helst med ett ”sustainibility”-fokus) och spännande tillväxtföretag (som jag brinner för).

Läs här hur jag planerar att bli klimatneutral och få avkastning samtidigt.

3. Sluta vara min egen hemhjälp

För några dagar sedan skrev jag ett inlägg om hur jag skapar mer tid. Det fick mig att tänka på alla sysslor jag gör automatiskt – sysslor som jag inte är expert på, som jag inte tycker är roliga, och som andra definitivt skulle göra bättre.

Laga mat, stryka, städa, handla, diska. Kort sagt – sådant som går att lägga ut på entreprenad, och som också är uppdrag #97 Skaffa hemhjälp. Jag tänker så här. Allt jag inte tycker om att göra och som kostar mindre att köpa in än ”mitt eget värde per timme”, ska jag lägga ut.

Stryka: Insikten är att jag stryker alldeles för lite för att vilja lägga ut det. Men – jag ska göra det samtidigt som jag lyssnar på utbildningsprogrammet ”Your Best Year Ever” med Robin Sharma.

Städa: Städhjälp = check! Spar tid och spar definitivt pengar.

Handla: Älskar Karmas tjänst där man kan hämta upp färdiga matlådor till reducerat pris. Och bra för miljön!

Laga mat: Och det blir ju en fluga i samma smäll med Karma

Diska: Också för liten ansträngning för att outsourca.

Alright, det var tre sätt att hacka livet. Små, enkla knep för att få mer tid över till det som är viktigt. Vad gör du? Kommentera gärna här eller på Facebook. Livet är en lek!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter




Driva
Business Hacks Digital – Coronakrisens viktigaste event för företagare
Driva
Spara 126 arbetsdagar per år med Gustaf Oscarson på Business Hacks
Bloggar
Mingelbilder från Business Hacks i Nacka