Hinner du tänka – eller gör du bara saker i ditt företag?

21 april, 2017

Har du avsatt tid till att bara tänka? De flesta har inte gjort det, med resultatet att deras företag stagnerar. I dagens video lär du dig att skapa tanketid, förenkla förändring och ifrågasätta alla invanda regler i ditt företag. Riktigt intressant!

Tänk dig att du kliver in till en av dina medarbetare. Han eller hon ligger i sin soffa, med ögonen stängda. Du utbrister: Vad gör du? Och får svaret: Jag tänker.

Hur skulle du reagera? Om du är riktigt sofistikerad som ledare skulle du kanske tänka – vad bra! Men låt oss vara ärliga, de flesta av oss skulle nog snarare säga: Tillbaka till jobbet!

När blev det viktigare att jobba än att tänka? Att få saker gjorda? Att bocka av to-do-listan? Det är ju egentligen ganska konstigt att vi får de bästa idéerna utanför vår arbetsplats. Kanske på en bar. På toaletten. I duschen. Eller på gymmet.

Tid för att tänka – en riktig mästarstrategi

Tänk om du istället kunde avsätta tid för att tänka? Tid när du kan tänka på nästa stora grej i ditt företag. Eller hur ni kan utmana er egen säljprocess, eller hur ni kan synas bättre i digitala kanaler.

I dagens video möter vi Lisa Bodell, som lär dig tre avgörande saker.

1. Hur du ställer fantastiska frågor

2. Hur du ifrågasätter alla dumma regler som håller företaget tillbaka

3. Hur du förenklar och gör förändring till en vana

Vi gillar den här videon skarpt, och gillar verkligen de konkreta frågorna som utmanar vårt tänk (ordentligt!). Och vi kommer definitivt att sätta av ännu mer tid för att bara tänka!
Affärsjuridik
Foto av: AdobeStock
Vad är en konkurs och vad händer om företaget går i konkurs?
Affärsjuridik
Foto av: AdobeStock
Vilket ansvar har företagaren vid konkurs?
Driva
Business Hacks Digital – Coronakrisens viktigaste event för företagare