BETA

De enkla hemligheterna bakom framgång

3 januari, 2019

Richard Bransons framgångstips

Du vill bli framgångsrik. Och du vill veta vilka genvägar som finns för att lyckas. Sanningarna är många, men det finns tre strategier som vi rekommenderar mer än alla andra. Vare sig det handlar om att bygga ett fantastiska företag eller ett "bad ass"-liv. Här är strategierna, vilka använder du?

Om du är inne på mittföretag.com ofta (det hoppas vi, och du är inte ensam!) vet du att vårt stora mål är att hitta all världens framgångsstrategier, och förmedla dem på enklast möjliga sätt till just dig.

Och när vi tänker efter, är det tre strategier som sticker ut i den stora floran av tips och råd. Tre enkla idéer som fungerat genom alla tider och som inte har åldrats en dag. Frågan är – vilka använder du för att skapa otroliga företag och ett liv som slår dig med häpnad.

Okej, låt oss gå direkt på godsakerna:

Snoozers are loosers

Du behöver inte nödvändigtvis gå upp klockan fem på morgonen (även om många framgångsrika människor gör det). Däremot möter vi två olika typer av människor och deras morgonvanor avslöjar ofta vilken kategori de tillhör.

Vissa går upp på morgonen mest för att de inte har dött på natten. Det finns inga tendenser till att flyga upp och älska att vakna, utan snarare får snooze-knappen ta smällen för den ångest som en ny dag för med sig.

Andra (som vi hemskt gärna vill tillhöra) vaknar med ett leende. Den vaknar med ett ben redan på golvet, redo att ta sig an alla de äventyr som just den här dagen bjuder på. Och vad är hemligheten? Det är enkelt – nyfikenhet!

Och där har du första strategin – i sin mest enkla form. Framgång är lika med nyfikenhet. Fråga dig själv: är du nyfiken på vad den här dagen ska bjuda på? Om inte, gör som Steve Jobs (Apples grundare). Ställ dig frågan:

“I have looked in the mirror every morning and asked myself: “If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?” And whenever the answer has been “No” for too many days in a row, I know I need to change something.” Steve Jobs

Readers are leaders

Den andra principen för framgång är ännu enklare. Du kan inte uppfinna alla hjul själv, så låna framgångsfaktorerna som har fungerat för andra. Och i mitt tycke räcker det inte att se YouTube-videos (men det är bättre än inget). Jag tror att du behöver läsa böcker, för att få djup och bakgrund till det du vill bemästra.

En vass bok innehåller den samlade kunskap från åratal av erfarenheter. Erfarenheter du nu inte behöver göra själv, utan som du kan bygga vidare på. Gör inte misstagen i onödan. Gör som andra stora tänkare och framgångsrika entreprenörer, tänk som Sir Isaac Newton.

“Om jag har sett längre än andra har det varit genom att stå på stora mäns axlar.” (och såklart kvinnors, vill vi tilläga)

Fit is a hit

Forskningen är extremt tydlig nu. Vill du bli framgångsrik över tid  (och lycklig etc) så behöver du träna. Varenda aspekt av livet blir bättre, och framförallt: träning gör din framgång mer hållbar.

Antingen har du förstått detta, och gör något fysiskt varje dag. Om inte, är det dags nu. Ursäkternas tid är förbi. Så vad ska din strategi vara? Börja enkelt, som alltid. Vardagsmotion har visat sig vara den tredje superkraften, och med de här tre enkla råden är du igång på nolltid.

1. Gå och stå

När du förflyttar dig, gör det inte i din slappaste ställning med gamnacke över mobilen (vi hamnar alla där ibland). Bestäm dig för att alltid ta trapporna istället för hiss/rulltrappa. Bestäm dig för att gå när det går, och att cykla när det är möjligt. Enkelt exempel: Du står på perrongen och det är 4 minuter tills tåget kommer. Ta en promenad, där och då! Kostar dig ingen tid, och du mår utmärkt av det.

2. Träna och utbilda dig samtidigt

Jag älskar Frans Nilssons princip, där han tränar, tjänar pengar och utbildar sig samtidigt. Kan du göra något liknande?

Läs här: Så fakturerade Frans 20 000 kronor i månaden – på att utbilda sig

3. Övningarna som inte tar tid

Du spenderar kanske 15 minuter om dagen i badrummet. Där kan du enkelt träna upp din balans och hållning, utan natt det tar så mycket som en minut extra. När du borstar tänderna, stå på ett ben. Det gör underverk för balansen. Överkurs är på tå.

Och när du sitter på toalettstolen, gör det med perfekt hållning. Det handlar om några minuter, och ger finfin effekt för din hållning hela dagen.En enkel start. Och riktigt vass!

Vänner, det här är enkla strategier. Men det är så världen fungerar, det till synes enkla är det som gör skillnad. Livet är inte mer komplicerat. Nu är bara frågan – kommer du att göra något åt det? (eller som 90 % som läser den här guiden, fortsätta som du alltid har gjort)
Sociala Medier
Så kommer du igång med LinkedIn – Frida Boisens expertråd
Personlig utveckling
Så boostar du dina signalsubstanser och får mer gjort
Personlig utveckling
Foto av: iStock
6 vanor som gör 2020 till ditt och företagets stora succéår