BETA

Supercoachen tipsar: Så blir du en stjärnföretagare!

7 januari, 2019

Supercoachen Johannes Hansen har tränat 100-tals vd:ar i personligt ledarskap. Entreprenörer, toppchefer och mediaprofiler köar för att bli coachade av honom. Han är övertygad om att alla företagare kan tjäna 12 gånger så mycket pengar, öka sin produktivitet med minst 200 % och känna sig mer levande under tiden. Här är hans bästa tips - nu är det din tur att bli en stjärnföretagare.

1. Stjärnföretagare har en vision

Alla framgångsrika entreprenörer har en vision. De satt kanske inte med ett anteckningsblock och skrev ner hur deras bolag skulle växa, vilka nyckeltal de skulle uppnå eller vart i världen deras produkter skulle säljas, men dom såg något framför sig.

”Jag ska fan känna mig levande varje dag jag går till jobbet”, ”Är det inte roligt så gör jag det inte”, ”Kundens värld kommer alltid först”, ”Vi ska ta över världen” eller ”Jag går inte hem förrän jag känner mig nöjd med mig själv” – är alla exempel på citat från några av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer ”som inte hade några mål” – men dom hade en vision.

2. Stjärnföretagare tar ansvar

”Det är mycket nu”, ”Livet som företagare är svårt”, ”Kunderna blir aldrig nöjda”, ”Man ligger alltid efter med något” – det finns inget mer deprimerande än att lyssna på hur företagare klagar över hur tufft det är. Vi har valt att driva eget för att vi gillar att styra vårt eget liv och för att vi vill bestämma över oss själva. Det är dags att lägga ifrån oss offerkoftan, ta på oss ansvarsmössan och se till att vårt liv som företagare bli spännande, roligt och växande.

3. Stjärnföretagare söker upp inspiration

Inspiration är ingen slump. Inspiration är effekten av att du bokar in luncher med människor som ger dig energi, tittar på Youtube-klipp med fantastiska föreläsare och går på utbildningar eller kurser som ger dig nya perspektiv. Inspirerad är något du kan välja att vara genom att göra det som inspirerar dig till en vana. Äter du skräpmat blir du fet, äter du inspiration blir du inspirerad.

4. Stjärnföretagare tränar på att prioritera

Jag har inte tid”, ”Det får inte plats mer i kalendern”, ”Jag förstår inte hur jag ska hinna med” – självklart. Ditt liv är alltid fullt. Den viktiga frågan är vad ditt liv är fullt av. Livet som företagare är upptaget och det finns alltid mer att göra än du har timmar på ditt dygn.

Försök aldrig att börja göra något nytt förrän du aktivt väljer att ta bort något annat. Om du ska BÖRJA ta fler kundmöten, måste du SLUTA sortera papper varje morgon. Prioritering är som en muskel och blir stark när du tränar den och svag när du inte använder den.

5. Stjärnföretagare tänker större

Boka tre gånger så många kundmöten nästa vecka. Gå inte ifrån ditt söljmöte utan att lägga förslaget till kunden att köpa för tre gånger så mycket som du normalt säljer i genomsnitt. Ta fram din budget i excel, markera hela dokumentet och mata in ”gånger tre”. Du kanske tänker, ”men det kommer ju aldrig gå Johannes, jag vet inte hur det skulle kunna gå till”. Självklart inte, då hade du ju redan gjort det. Men bra idéer börjar alltid med en bra fråga. Så hur skulle du kunna börja?

6. Stjärnföretagare älskar problem

Som företagare levererar du en produkt eller tjänst som på ett eller annat sätt hjälper till att lösa dina kunders problem. Ju större problem, ju fler problem och ju effektivare du löser problemen, desto mer pengar tjänar du. Men det är inte alla företagare som älskar problem. Många vill att dom bara ska ta slut. Tyvärr innebär det ju att deras företag kommer att gå i konkurs. Problemen är din bästa vän, du kommer att vakna upp och ha problem och du kommer gå och lägga dig och ha problem och den dagen du inte har problem, då har du problem.

Artikeln är från vår bok “Så lyckas du med ditt företag”.
Bloggar
Så blir du 40 % mer effektiv – 4 enkla steg
Bloggar
Mingelbilder från Världens bästa företag 2023 i Stockholm
Bloggar
Mingelbilder från Världens bästa företag 2023 i norra Stockholm