BETA

Bill Gates 7 favoritböcker – vilka har du läst?

16 januari, 2019

Den amerikanske datapionjären Bill Gates är ständigt aktuell. Här delar en av världens största entreprenörer med sig av vad han läser till vardags – böcker som har inspirerat honom i hans karriär.

How to Lie with Statistics, av Darrell Huff

Den här boken släpptes redan 1954 första gången, men förutom några anakronistiska felaktigheter i exemplen (en limpa kostar exempelvis inte 5 cent längre i USA), så känns boken inte alls omodern. Ett kapitel handlar om hur visuell statistik kan ge intrycket av att överdriva trender och ge felaktiga jämförelser – en bra påminnelse med tanke på hur ofta infographics dyker upp i våra Facebook- och Twitterflöden. Boken fungerar utmärkt som både en introduktion till statistik och en uppfräschning!

On Immunity: An Inoculation, av Eula Biss

Eula Biss tar upp vad som ligger bakom rädslan för att vaccinera sina barn i stora delar av världen. En tänkvärd och vackert skriven bok om ett ämne som ständigt är på tapeten!

Verklighetens magi, av Richard Dawkins

Evolutionsbiologen Rickard Dawkins från Oxfords Universitet är duktig på att förklara komplicerad vetenskap på ett underhållande och pedagogiskt vis. Boken besvarar frågor som ”Hur uppstod universum?” och ”Varför sker jordbävningar?”

Tänk om – Seriösa vetenskapliga frågor på absurda hypotetiska frågor, av Randall Munroe

Randall Munroe är en amerikansk programmerare och serietecknare med en bakgrund inom NASA. I boken svarar Randall på frågor om fysik, kemi och biologi. Frågor som”från vilken höjd måste man släppa en stek för att den ska vara tillagad när den når marken?” Munroes svar är underhållande och samtidigt vetenskapligt korrekt. Boken lär om ballistik, DNA, världshaven, atmosfären och blixten.

XKCD, av Randall Munroe

En samling av de bästa inläggen från Randall Munroes blogg XKCD.

Should we Eat Meat? av Vaclav Smil

Ju rikare världens blir, desto mer kött äter vi. Och köttproduktionen är ett miljöproblem! Vaclav Smil tar med läsaren på en resa där han tar upp allt från köttets roll i tidernas begynnelse till problem som djurplågeri inom köttindustrin.

Hyberbole and a Half, av Allie Bros

I den här boken får läsaren följa författaren Allie på små äventyr i hennes vardag. Du kommer läsa ut den här boken på tre timmar. Men du kommer önska att den var längre, eftersom att den är så oerhört rolig och smart.
Försäljning & Lönsamhet
5 avgörande säljtips – från bokning till avslutad affär
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson
Ledarskap & Styrelse
Oprah Winfreys 4 avgörande framgångstips