10 verktyg som hjälper ditt företag att klara coronakrisen

12 november, 2020

Coronakrisen och verktyg
Foto av: AdobeStock

Coronakrisen fortsätter och du behöver bygga om ditt företag för den nya verkligheten. Här är 10 verktyg du kan använda för att "levla" ditt bolag i dessa tider.

Vi tror verkligen att du kommer att gilla den här listan. Verktygen vi tipsar om har gjort oss mycket mer produktiva under coronakrisen och hjälpt oss att klara många av våra mål trots tuffa tider.

Videosamtal: Zoom, Google Meet eller Microsoft Teams

Zoom

Här har du tre av giganterna för videosamtal och distansarbete – Zoom, Google Meet och Microsoft Teams. Vilken lösning som är bäst för ditt företag kan bara du avgöra, men låt oss göra en enkel jämförelse mellan tjänsterna.

Jämförelse mellan Zoon, Google Meet och Microsoft Teams – vad passar dig bäst under coronakrisen?

google meet

Kommunikation under coronakrisen: Slack

Slack är vår favorit när det gäller chat och kommunikation internt i teamet. Speciellt under coronakrisen har det varit guld värt att kunna kommunicera snabbt och smidigt med hela teamet, leverantörer och kunder.

Slack är som en samarbetshub som samlar rätt personer, information och verktyg för att få jobbet gjort. Alla från jättebolag till små företag använder Slack världen över för att koppla ihop sina team, förena sina system och driva sina företag framåt.

Läs också: Den ultimata guiden till att jobba på distans – 13 avgörande tips

Anteckningar: Evernote

Evernote har funnits i mer än 15 år, men kan fortfarande vara den bästa tjänsten för att ta anteckningar. Med både dator- och mobilversion kan du skriva ner allt från listor till mötesanteckningar var som helst och när som helst. Du kommer att kunna ordna alla dina poster i projekt för att säkerställa att allt enkelt kan hittas så snart du behöver det.

Detta är smidigt på riktigt och hjälper dig att undvika att ha anteckningar på olika ställen. Under coronakrisen har vi använt Evernote för att snabbt dela anteckningar efter videomöten.

Kalender: 24me

De flesta av oss använder den kalender som finns i telefonen eller datorn, alternativt den klassiska papperskalendern. Och för att vara ärliga, visst har många av oss fortfarande kalendrar i fler format?

Oavsett hur du gör, kan 24me vara spännande att prova. Med 24me kan du få alla dina kalendrar sammanställda och ha enkel åtkomst till dem från ett ställe. Från din företagsagenda och personliga schema till sociala medier, spåra allt i en enda kalenderapp. Smidigt.

Under coronakrisen har vi använt 24me för att rensa upp och få kontroll över alla våra åtaganden och to-do:s. Lite som en personlig assistent som med med hjälp av AI hjälper oss att prioritera!

Projekthantering under coronakrisen: Asana eller Toggl

Under coronakrisen när nästan alla jobbar på distans är det viktigare än någonsin med smarta system för projekthantering. Vi använder mestadels Asana, men har också hört mycket gott om Toggl.

Projektsystem: Toggl

Visst är Toggl mest förenat med företags projekt, men du kan lika gärna använda systemet för personlig produktivitet. Som chef har du också ett utmärkj verktyg för att övervaka teamets produktivitet. Här finns allt från planeringsverktyg och checklistor till påminnelseuppdateringar och smarta översikter över medarbetarnas produktivitet. Personliga projekt och uppgifter blir också enklare att spåra än tidigare.

Projektsystem: Asana

Även Asana är en mjukvara utformad för att förbättra team-samarbetet och projekt i ditt företag. Tjänsten hjälper team att hantera projekt och uppgifter – i ett verktyg. Ni kan skapa projekt, tilldela medarbetare uppgifter, ange deadlines och kommunicera om uppgifter direkt i systemet.

I spåren av coronakrisen är projektsystem som Asana och Toggl ovärderliga. Du får ordning poå alla processer i ditt företag och kan maximera produktiviteten. Det gör det möjligt att leverera och tjäna pengar även i tuffa tider. Och när tiderna sedan blir ”bättre”, har du byggt ett system som gör er riktigt vassa.

Läs senare: Pocket

Med Pocket kan du bokmarkera allt du tycker är intressant, men som du inte har tid att läsa eller se just nu. Du använder funktionen för att spara innehåll från många källor och spara dem för att läsas senare. Oavsett om du vill bokmärka en nyhetsartikel eller ett Ted-talk, kommer du att kunna hålla koll på allt och undvika frågan ”var hittar jag det där klippet…?”.

Under coronakrisen har vi använt Pocket för att bygga ett bibliotek av smart kunskap och för att samla alla guider och artiklar inom områden vi jobbar med just nu. Det ger oss en smidig och smart kunskapsbank som är enkel att överskåda.

Hantera sociala medier: Hootsuite

Kämpar du med att hantera flera sociala medier samtidigt? Hootsuite ger dig tillgång till en mängd olika funktioner som hjälper dig att styra allt från ett ställe – och spar massor med tid. Det finns alternativ för att schemalägga inlägg, övervaka många konton, skapa innehåll och flera analysfunktioner.

Här kan du hantera Facebook, Twitter, Instagram och andra sociala medier på ett ställe.

Under coronakrisen har vi använt Hootsuite för att koordinera alla våra sociala medier-konton och bli betydligt mer produktiva. Det spar tid och pengar.

Tips! Så här blir framtiden för företagare efter coronakrisen – lär dig här
Skatter & Avgifter
Foto av: AdobeStock
Miljonärsskatt, sänkta arbetsgivaravgifter och nya coronastöd – här är nyheterna