Nästa Evenemang

49 svar

0
Kristina Ronquist 05 november, 2010

Vad är det som har hänt? Skriv gärna och berätta här i forumet så kanske vi kan hjälpa dig.

0
Anonym 13 november, 2010

Hallå!!

Ja jag har oxå hammnat hos servicefinder.
Men som tur för mig så får jag inte så många träffar av dem, för annars tickr kostnaderna på eftersom man inte kan tacka nej till utskicken de gör.

Håll koll på tiden du varit medlem, om du inte säger upp å förlängs medlemsskapet automatiskt efter ett år.

Jag har mailat tre gånger för att säga upp mitt medlemsskap, men inte fått nån bekräftelse.

En tjänst som faktiskt funkar bra är Offerta. Man betalar bara när man faktiskt är intresserad av att lämna en offert. och de har dessutom ingen årsavgift.

Dorunner är precis lika värdelöst som servicefinder.

http://www.malmafonsterputs.se

0
Sandra Grefve 14 november, 2010

Hej!

I april 2008 ringde till mig någon från Tjänsteguiden och lovade att de hjälper mig att skaffa många kunder för de har massor av förfrågningar.
Jag betalade för de ca 14000 under ett år utan någon resultat.
Jag skaffade knappt en kund!
Jag var så glad när jag äntligen kunde säga upp mig.
Men efter några månader ringde någon från ServiceFinder och ville värva mig. jag berättade att jag är så besviken och förbannad på en firma som heter Tjänsteguiden ..Personen så ingenting att det är sama företag , bara bytte namn!
Då skulle jag aldrig börja igen.
Jag var ibehöv att skaffa bya kunder så jag sa ja till deras erbjudande.
De vilseled mig att jag betalar bara för resultatet.
Jag var tvungen betala för varje sms jag fått oavsätt om jag ville det eller inte.Efter mina klagomål ändrade de avtalet till ett fast pris per månad ca 600 ex moms.Då antalet förfrågningar minskat och jag fick bara de med det minsta värde , ofta oaktuella eller där telefonnr inte stämde med personens namn.när jag skickade min uppsägning hoppade jag att äntligen bli fri från dem. När jag ringde efter några dagar , fick jag veta att de inte fått mitt brev och inte kan acceptera min uppsägning!
Jag var aldrig så dåligt bemött!
Jag hade samarbetat också med Offerta och andra och var bemött på helt annat sätt.
Jag tänker inte betala får dem till januari 2012!!!

http://www.hmwstad.biz

0
Maria Andersson 23 november, 2010

Hej
tyvvär Jag oxo hammnat där kan inte bli av med dem vet ej hur ska man gå vidare i alla fall har avbrutit sina e-mail bomber fattar inte hur kunde dem falla så låg men ändå håller kampen att säga upp min avtal imon så fört så möjligt annars hamnar man i helvete precis som Halina Wojsyk säger man blir vilseled att det blir inte några kunder dem förespråkar för så gärna kan ni skriva mig eller hålla kontak för att bli av med dem .
http://www.abocleanservice.se

0
Anonym 24 november, 2010

Hej!

Tack Halina Wojsyk!
När jag såg vad du skrev så började jag kolla mitt avtal med servicefinder, där det står att avtalet förlängs ytterligare två år om man inte själv avslutar det innan perioden löpt ut.

Jag hade två veckor kvar och lyckades skicka in uppsägning och fick en bekräftelse på att mitt konto nu är avslutat. känns skönt.

Såg även att vi som skrivit i denna tråd driver städföretag allihop. Vi verkar rätt så utsatta i våran bransch av såna här skojjare!! =(

http://www.malmafonsterputs.se

0
Anonym 29 november, 2010

Oj, vad bra att jag läste det här. Var nämligen på väg att inleda ett avtal med Servicefinder men nu ska jag tänka mig för både en och två gånger.

http://www.adwordsbloggen.se

0
Sandra Grefve 03 december, 2010

Hej!
Tack för det ni har skrivit.Det vi kan göra är att anmäla oseriösa företag till varningslistan. Förstår inte varför finns de inte där ännu.
jag pratade med någon från en organisation Svensk Handel och fick veta att ett företag hamnar på s.k varningslistan om de får klagomål på det från andra företag.Jag har gjort det redan. Läs mer på http://www.svenskhandel.se .

0
Joakim Pettersson 30 december, 2010

Hej

Tyvärr känner jag igen detta från flera av våra anslutna företag som också blivit medlemmar på Servicefinder.
Vissa har fått ”köpa” sig fria för att någonsin komma ifrån detta företag.
Hur länge ska detta företag få fortsätta att lura företag på pengar och tyvärr även ge oss seriösa hantverksförmedlingar ett dåligt rykte?

0
Lars Wiklund 12 januari, 2011

Hej,

Tyvärr har jag också blivit lurade känner jag. Jag blev medlem för ca 2 månader sedan och redan efter 1 månad kände jag att det var oseriöst.

Först så ljög de mig rakt i ansiktet om deras vilkor innan vi spelade in banden. Jag frågade hur de tog betalt och killen sa gång efter gång att jag blir endast debiterad om jag får jobbet. Nu i efterhand så ser jag att jag måste betala 50kr oavsett jag får jobbet eller inte när jag skickar offert. Sedan så debiterar de runt 300kr för jobbet om man får det vilket har inte hänt ännu. Sen så lovade han ca 4 jobb per dag! Jag får kanske 1-2 i veckan. På något sätt har jag en känsla att det är något fiffel med jobben som kommer in med. Jag menar man borde ha fått iaf ett svar från mina ca 8 offert kan jag tycka även om svaren skulle vara att de inte är intresserade.

För det andra så kan jag inte komma i kontakt med Servicefinder. Jag skickade ett brev och sa upp kontraktet redan efter 4 veckor där jag bad de meddela mig att de har fått min uppsägning.
Nu efter ca 1 månad har jag inte hört från de.
Dessutom så har jag mailat de om att de har lurat mig och skriva kontrakt och jag känner att jag vill inte betala fulla priset. Har redan betalat första delbetalningen på 2500kr. Fick idag andra delbetalningen. Jag uppmanade de att kontakta mig inom 2 veckor (idag är sista dagen) att de går med mitt krav (ta bort andra delbetalningen) och åter igen bekräfta min uppsägning. Gissa vad, de har inte hört av sig.
Har suttit flera dagar och ringt de i över 20 minuter utan att någon svarar. Det roliga är att jag är alltid nr1 i kön också vilket får mig och tro de VILL inte svara.

Jag vet inte hur jag kan göra i dagsläget med min faktura/kontrakt eftersom de är snabba med och skicka en till inkasso men om någon har förslag/tips så blir jag tacksam. (maila gärna till fixaminpc@gmail.com eller här)

@Halina: hur har det gått med ditt fall? har du gått till domstol? nyfiken om det gav resultat för jag funderar på samma sak. Hellre att betala mina 2500 till en advokat än Servicefinder känner jag även om kostnaden kan stiga snabbt.

0
Simon Svahn 08 februari, 2011

Det största skitföretaget som finns!

Jag har ett företag inom hantverksbranschen.
Jag blev uppringde av Servicefinder och föll för deras löften. När jag väl insåg att det inte var många av deras löften som infriades försökte jag komma loss ur deras register.

Det blev kalla handen direkt och hänvisning till deras inspelning. Jag påpekade att inspelningen bara behandlar delar av samtalet och att alla löften som fick mig att välja detta samarbete såklart inte fanns med där.

Jag fick då ett jättefint erbjudande om att ”köpa” mig fri från avtalet. Jag skulle då bara betala det som ansåg sig förlora på att avsluta samarbetet i förtid. Tyvärr valde jag att göra detta vilket jag ångrar idag. Jag borde ha valt att strida så långt det gick istället. Jag känner nu att dom vann på att vara oärliga och jag fick betala priset.

Det som förvånar mig mest med dessa pissråttor är att tillsynes seriösa företag samarbetar med dem. Vi i villa använder sig av servicefinder och Bonnier har till och med köpt in sig i bolaget. Jag har mailat både Vi i villa och bonnier för att höra hur det kommer sig att de ligger i säng med dessa skojare men inte fått några svar. Kanske tror de att jag bara är en ensam, missnöjd kund men om de får upp ögonen på hur många som blivit lurade av dem så kanske det händer något.

SÅ jag uppmanar alla som känner sig lurade att informera, sprida och skrika tills dess att någon lyssnar. Det första ni skall göra är såklart att maila svenskhandel.se om dessa missförhållanden.

0
Jonas Enander 13 februari, 2011

Jag har samma erfarenhet av Servicefinder som dom flesta andra.
Blev uppringd och fick höra att dom snabbt behövde ha ett samarbete med ett företag med våra tjänster. Det skulle generera massor av jobb och enligt fröken Green skulle vi tom få så mycket jobb att vi kunde utöka.

Har varit medlem i 5 veckor och fått en del erbjudanden, det mesta är skräp. Har skickat några offertar och köpt kontaktuppgifter till några, det enda som genererats är förlorad arbetstid.

En kund ville ha hjälp med att byta bakgrundsfärg på några textrutor på hans webbsida, ett jobb på 5 minuter. Servicefinders avgift för detta var 99 kr. och för detta fick jag sitta och lyssna 1 timme på en man som ville berätta sitt livs historia innan jag förstod att det inte fanns nåt att hämta där. Kunden har inte hört av sig.

Har även köpt kontaktinfo till 2 andra företag som ville ha hjälp med webbproduktion. Båda var redan tillsatta men låg kvar på Servicefinder.

Dom säger att prissättningen sätts beroende på hur mycket dom tror att uppdraget är värt, men jag har sett att uppdrag som kan inbringa kanske 2000 kr kostar mycket mer att köpa än ett uppdrag som skulle kunna inbringa några 100.000 kr. Att köpa rättigheten att skicka en offert kostar ibland mer än att köpa kontaktuppgifter där man kan ringa kunden direkt och även skicka en offert.
Inga jobb hittills!

När jag har telefonkontakt med Servicefinder kommer jag i framtiden att spela in samtalet, för som flera andra skriver är det stor skillnad på vad dom säger före och under inspelning. Pratar du med olika personer där får du garanterat olika svar.

0
Thomas Aldén 01 april, 2011

Hej!
Allt som Ni har skrivit här i forumet stämmer med min situation. Jag är mycket besviken på mig själv pga lät Service Finder binda mig med deras ”tjänst” för 1 år. I verkligheten funkar det inte lika bra som det presenterades när de ringde mig. Jag känner mig lurad pga att man betalar i förskott utan att dra nytta av produkten. Det kan inte vara rätt!

Mvh, Veronika

0
Daniel Aicardi 20 juli, 2011

Tack att ni har skrivit.

Jag säger upp min avtal hos ServiceFinder för det funkar inte för mig.
De lovar så mycket men man får inte kunder.

Vad säger ni om 118100.se jag betalade 8000 kr för att få kunder genom dem, jag vet inte om det ska funka.

Har någon försök 118100.se?

0
Fredrika Hult 20 september, 2011

Servicefinder har jag inte heller mycket till övers för eller andra företag som säljer på det viset.

Jag har registrerat mig på ett nytt forum för konsumenter samt entrepenörer

Hör o Häpna : det kommer ALLTID vara gratis !!

Precis i uppstartskede men gratis som sagt :)

kolla in http://www.serviceoffert.se

Magnus / http://www.tryggafonster.se

0
Carl-Ludvig Ludde Svensson 30 september, 2011

Hej,
Jag letar efter en seriös företag som kan man köpa kontaktuppgifter.
jag har varit medlem 1 år med en företag typ service finder som var inte nöjd.
Tack för hjälp.

0
Carin Sigeskog 27 oktober, 2011

Jag noterar bara att efter att ha lagt ut 4000 kronor och lagt bud efter bus så har jag endast fått en kund. Ett problem som jag upptäckte var att vissa av intressenterna egentligen hade företag inom samma branch som jag. Så de annonserade för att se prisbilden.
Det måste finna bättre sätt att hitta kunder. Majoriteten av funna kunder, för min del,är genom brevlådereklam. Lappar som jag själv lagt dit. Gratis och mer effektivt.

0
Tommi Toropainen 08 november, 2011

Har varit med i ServiceFinder ca en månad. Får ca 10 offertförfrågningar jag kan ta ställning till varje dag. Mycket är i andra delar av landet och det som läggs upp i storstadsområden försvinner snabbt så det är bara enstaka jag svarat på. Blev uppringd av S F-medarbetare som sade att de hade ett tips om två företag som sökte redovisningshjälp som jag uppfattade att jag kunde offerera gratis. Får sms trots att det kommit ett meddelande om att mina fria sms som ny medlem nu är slut. Det har aldrig nämnts ett ord om att det är någon fast avgift – det enda man skall betala för är de offerterförfrågningar man själv väljer att svara på. När mina fria sms-notifieringar var slut men det fortsatte att droppa in sms hela tiden ringde jag för säkerhets skull och fick tag i en person som upplyste mig om att jag inte hade något skuldsaldo alls hos servicefinder. När jag ser alla inslag med missnöje här på sidan blir jag orolig att jag gått på en blåsning i alla fall, så det så småningom kommer att dyka upp en faktura jag blir tvungen att betala. Jag har nyss sökt Servicefinder på 073-5177194 som var det nummer de ringde mig från (Alexander Medberg) och där fanns ett inspelat meddelande från någon Johannes. Det blir intressant att se om Johannes hör av sig som han lovade på sitt inspelade meddelande.
/S-O

0
Tommi Toropainen 08 november, 2011

Pratade alldeles nyss med Sunny på S F och de har helt enkelt två olika abbonemangsformer – den jag är kopplad till fungerar så att jag bara betalar en avgift för de offerter jag faktiskt skickar in till tänkbara kunder. Jag upplevde det som att de var lätta att få tag på och jag blev trevligt bemött av Sunny på kundtjänst. (08-6530000) Han medgav att de fått en del missnöje med den andra abbonemangsformen att man betalar en fast avgift för att få obegränsat med jobberbjudanden. Men de verkar faktiskt vara ganska lätta att få tag i så fortsätt försöka lösa era meningsskiljaktigheter om ni tycker något gjorts fel.
/S-O

0
Malin Ström 17 november, 2011

Vill bara varna för oseriös kille. robert. krantz. fisketur.nu i trosa. Några tips vart man kan skicka varningar om oseriösa företag?

0
Camilla Ländin 25 november, 2011

Hej!

Jag brukar ALDRIG svara ja i telefonen när det låter som en försäljare och han frågar om mitt namn är Dick oskarsson eller om det är jag som ansvarar för dittan eller dattan.

för det är en hel del som klipper ihop samtalen till ett falskt meddelande. Säg till dem att ni vill ha erbjudandena via mail istället.

En del säger at det inte går och då är det bättre att tacka nej bestämt.

Det är bättre och säkrare att söka företag på egen hand eller som här via andra.

Nätet är lurigt ibland, man vet inte riktigt VEM man talar med..:)

Mvh Dick

0
Pär-Erik Hammarstetdt 11 december, 2011

Servicefinder uttnyttjar småföretagera på ett skamlöst sätt. Hjälper nu en vän med dåliga språkkunskaper och nystartat företag. Han blev upopringd för drygt ett år sedan några dagar efter att jag hjälpt honom att annonsera på blocket. Han förstod inte vad det handlade om men lurades att uppge sitt företags-organisationsnummer. Drygt ett år senare kommer ett krav från kronofogden. Han får hjälp att bestrida kravet vilket ger till följd att saken hamnar i tingsrätten som ett ”enkelt ärende”. Eftersom beloppet understiger ett halvt basbelopp måste varje part betala sina egna kostnader. I min väns fall innebär det två självfinansierade resor med advokat till Stockholm (Bor i skåne). Rent lurenderejeri och saken är också polisanmäld. Viktigt att så många som möjligt står emot, trots att det kostar. Bolaget har över 50 fall som man tagit till domstol. I de flesta fallen blir det förlik då få orkar stå emot. I de fall man väljer att gå hela vägen, förlorar som oftast företaget.
Alla som råkat illa ut för detta oseriösa företag. Stå på Er!

0
Hannah Frisell 18 december, 2011

Servicefinder har ringt och trakasserade mig flera ggr. Det använder ”blocket” som underlag för att ringa. En gång tom ”telefonförsäljare” upp och då tyckte att jag vara otrevlig, för jag klippte av henne direkt.

Men är skönt att få sina misstanka bekräftade, att Servicefinder är oseriösa , vi får se vad som händer nu när Aftonbladet har köpt dem.

Det är bara att lära sej, ingå aldrig avtal per telefon hur jäkla bråttom det än är.

0
Madeleine Laritz 12 april, 2012

Hej!

Jag har blivit på hoppade av service finder och påtvingad ett avtal som jag sa till säljaren att han får vänta med eftersom jag stog i ett pressat läge och va försenad till ett möte. Men han tvingade på mig avtalet och sagt att han har pratat med han som äger aktierna och att allt va okej. Trots att det INTE va okej. Nu står jag här mitt emellan skiten och jag kommer gå vidare med detta. För jag har inte lust att betala en tjänst på 37 000 kr/år för att leta kunder. Vilket jag kan göra själv!!!

Stå på er alla andra emot Service Finder!!!

0
Lennart Stärner 05 september, 2012

V A R N I N G föf ServiceFinder !
Jag gick med i Servicefinder för några år sen. Dom hade många kunder och behövde snabbt en elektriker på Gotland så jag betalade in en pott på 6000 kr och väntade … och väntade … och väntade. Trodde nånting var fel och ringde för att kolla. Nej på Gotland var det väldigt dåligt med uppdrag. Fick användning för kanske 150kr av 6000 kr. Efter ett långt tag fick jag ett brev där det stod att min pott var förbrukad ?? Skrev dom ett argt brev men fick inget svar. Ringde också flera gånger utan resultat. Ganska nyligen ringde nån dumf-n från Servicefinder och erbjöd mej att betala in 1000 kr för att jag skulle få tillgång till min pott på nästan 6000 under
ett år ?? Hur f-n tänker dom ? Dom kunde ju inte skaffa uppdrag för den först potten på 6000 kr så varför skulle jag vilja betala Ytterligare 1000 kr ??
Kaxiga säljare som älskar sin egen röst och ingen vilja att få nöjda kunder. In med pengarna bara.
(sen ringer dumf-n och undrar om jag vill marknadsföra mej genom Servicefinder !!)
Nej gott folk. Använd någon annan tjänst. Skippa ServiceFinder!

0
Mikael Hägne 26 september, 2012

Nej jag blev inte lurad men tog själv kontakt med dem då de har annonser i GP m.fl tidningar. Fick en mycket aggressiv telefonsförsäljare på tråden. Upplägget med avtal där man skall binda upp sig för åtskilliga tusenlappar innan man vet om man kommer att få ett enda jobb via dem är något som jag inte köper. Alla företag måste ta risker och att tvinga på en dyra avtal för en tjänst man inte vet kommer att betala sig är något jag lärt mig att inte gå in i. Deras argumentation för att ha avtal håller inte, det handlar om att binda upp dig för att få in pengar oavsett om du är nöjd eller inte. Jag tog mig en funderare och fick ett uppföljningssamtal. VARNING servicefinders telefonförsäljare är mycket drillade och aggresiva de skall ha avslut på telefonen vilket jag talade om att jag aldrig gör inte heller med s.k. orderbekräftelser. En orderberkäftelse är inte ett skriftligt avtal utan bara en bekräftelse precis som ordet säger. Hela sättet att sälja: att inte lyssna , att köra över, strunta i om den presumtiva kunden uprepade gånger säger nej. Visar klart och tydligt vilken kategori detta företag hör hemma i. DETTA Ã?R ETT OSERIÃ?ST FÃ?RETAG, som uppenbarligen bara är intreserad av att plocka in så mycket som möjligt på kortaste möjliga tid med provisionsförsäljning, något långsiktigt upplägg har de inte. Tvärtom blev samtalet närmast otrevligt när jag ville avsluta det. Någon långsiktighet har de uppenbarligen inte när de trots att jag påpekar att jag kontaktar dem när det blir aktuellt blir ännu mer aggresiva. Ã?ven Dorunner har lika aggresiva telefonförsäljare även om de har ett lite annorlunda upplägg än servicefinder. Alla företag som sysslar med försäljning borde lära sig att unga pengakåta provisionsförsäljare skader era företag på lång sikt.

För de som drabbats av dem, och anser att man vilseletts in i avtal, begär att få ut ljudfiler på muntliga avtal och bestrid fakturor om möjligt från första början. Finns hjälp att få med detta hos företagarna, svensk handel m.fl.

Nu tror jag inte servicefinder sysslar med nedanstående men Ni kan också själva spela in deras försäljningssamtal digitalt. Ã?r ju inte ovanligt bland en del oseriösa företag att man mixtrar med dessa vilket är anledningen till att aldrig använda ordet ja i ett samtal med en telefonförsäljare oavsett om han/hon frågar om jorden är rund.

Löjligt nog hade jag kanske hade provat dem i 6 månader om de inte kört den här försäljningsstilen. Telefon-Försäljaren brände den möjligheten effektivt! Nu tar jag inte i dem med tång!

0
Mark Javid 03 oktober, 2012

Hej, Jag är medlem med servicefinder just nu och när min pot förbrukas då tänker inte lägga mer pengar på detta skit längre.
Företaget är bara ett bluff tycker jag. Jag kommer att gå med andra servicefinder konkurrenter istället.

0
David Fjellström 08 oktober, 2012

Har också blivit kontaktad av S-F nyligen.
Fick en tydlig signal under och efter att ha pratat med deras telefonförsäljare att dennes uppgift enbart var att se till att VI sätter in pengar i potten på deras konto. Anser själv att denna pott är väldigt hög. Varför ska småföretagare agera bank åt S-F? Vilket man faktiskt gör när man sätter in pengar i potten, som dem dessutom bestämmer hur stor de ska vara.Tänk er för innan.

0
Greta Johansson 29 oktober, 2012

Jag har tidigare använt mig av Service Finder, men valt att sluta, då jag tycker det blir alldeles för dyrt i längden – dessutom har det inte gett mig de resultat som jag hade hoppats på. Hittade nyligen en annan sida: http://www.tendea.se – är det någon som har testat Tendea och i så fall vill dela med sig av sina erfarenheter? Sidan verkar ju fungera lite på samma sätt, men är betydligt billigare.

0
Kourosh Montazer 20 mars, 2014

Hej alla, jag har gått med en facebook sida benämnt som ” stoppa Servicefinder” min tragiska historia som många andras finns där. Jag tycker att alla vi som blivit lurade av Servicefinder borde vara med där och tillsammans göra oss hörda!

0
Gunvall Karlsson 13 maj, 2014

Hej

Läser i dessa insändare om en massa nya företag som anser sig lurade av Servicefinder och Dorunner. Själv har jag varit medlem i 4:a år nu i båda (byggbranchen), och anser att ALLT fungerar enligt avtalet. Båda har tillmötesgående kundtjänster och god service i övrigt tycker jag. Man måste läsa och förstå det kontrakt man skriver under, precis som i alla andra kontrakt. Det enda jag kan hålla med om är att det ibland kanske är lite väl dyrt att köpa kontaktuppgifterna, men jag har säkert fått 50 jobb via dessa förfrågningar under mina år.

+1
per rosenberg 18 juni, 2014

Har precis blivit lurad att ingå muntligt avtal med SF, inser dagen efter att det inte är bra då jag förbundit mig att betala 4000 kr per månad i 24 månader, är detta ö.h.t lagligt per telefon.
SF är en maffiaorganisation som borde beläggas med näringsförbud omgående.
Är det svårt att bryta detta ”avtal” direkt?

+2
per rosenberg 18 juni, 2014

Kan tillägga att det är kul att en del är nöjda, men att få folka att ingå muntlig på 24 månader som kostar 4000 kr per månad är mycket oetiskt, vad händer om firman avvecklas efter 1 månad?
Är chokad över att detta är tillåtet.

+2
per rosenberg 26 juni, 2014

Hej Gunvall Karlsson.

Det är troligt att det fungerar om man väljer att samarbeta.
Problemet är att man inte kan dra sig ur om man vill, vad händer om man lägger ned företaget efter 2 månader.
Att övertala nystartade företag att ingå avtal på 24 månader är mycket oetiskt.

0
per rosenberg 27 juni, 2014

Hej.

Det är ganska tyst här, finns det någon som lyckats ta sig ur det pålurade avtalet med service finder?

0
per rosenberg 27 juni, 2014

Hej igen.

Vill inte vara den som spammar men jag har precis ändrat mitt avtal med Service Finder, vilket får ses som att dom i alla fall kan ändra sig.
Jag lättar alltså på kritiken

+1
Desislava Georgieva 12 december, 2014

Hej !
Jag är medlem också i Servicefinder.Köpte tio mer adresser och måste betala 2000 kronor mer. Från två månader sedan hittills – jag har inte en kund från detta företag. 
Hälsningar – Desi

+2
Ethel Kapsta 03 mars, 2015

Va glad jag blev att jag hittade den artikeln..men dock även jag hittade den för sent! Jag blev också lurade. Först var bindingstid 1 år. Sen de lovade att de har mycket jobb och att jag kommer säkert få 2-3 jobb per månad. Efter 3 månad hade jag inte fått något jobb alls. Jag ringde och sa att jag kan inte betala avgiften 4000 kr/mån för att jag har inte pengar för det. Men de sa att det spelar ingen roll för att jag har ett avtal med dem. Då de stoppade min inloggning till hemsidan så att jag kunde inte göra mera offerter och de sa att de öppnar inloggningsmöjligheten igen då när jag har betalat skulden till dem. jag hade inte kunnat betala 3 månader till dem för att jag fick ingen jobb genom dem. och samtidigt ville de att jag skulle fortsätta betala månadskostnader tills ett år förfaller. Dock mitt företag gick i konkurs och nu har jag ingen företag, men de har skickat skulden till kronofogden- ca 25 000 kr. Jag kan ju inte längre ens att få tillgång till mitt konto även om jag skulle betala av skulden för att jag har inget företag att jobba med.
De i Service Finder (servicefinder.se) är riktiga bedrägare !!!

+1

Hej alla!
Servicefinder bygger på att lura små och nya företagare med stora summor. Jag har blivit lurad och de kräver mig 75000. De skickar stämnings ansökan till domstolen oförskämt!!!
Jag gjorde polisanmälan 2012 mot de, och nu efter tre år ville de stämma mig för att jag inte betalade ett enda öre! jag var i kontakt med svensk handel varningslista och tipsat skriftligt om bedrägeriet.
Svensk handel tycker att alla som är drabbade ska ta kontakt med de, det behövs många anmälningar för att de kan göra nåt åt sånt stor bluffare.
kontakta de på 0104718527. el gå in på deras hemsida.

+1

Alla som känner sig lurade av Servicefinder bör omedelbart vända sig till Svensk Handel Varningslista och tipsa skriftligt om företaget. Jag har skrivit till de men de behöver att fler ska skriva oxså så att de kan göra nåt åt. Så tveka inte skriva till de eller ringa deras tel på 0104718527 om ni vill stoppa den här bedrägeri!!
Tipsa andra om du verkligen vill ha stopp på deras bluff mot nya och små företag.

+1

hej alla. Många har skrivit att ni har blivit lurad men skriver inte hur har ni löst problem. Jag blev lurad också och fick brev från domstolen. vet ej vad ska göra nu? har jag någon chans att sluta med dem snabbt utan betala pengar eftersom fick inte tjänster?

-1

Hej!
finns det möjliher att bli av med avtal på service Finder? Jag har upptäckt fel på orderbekräftelsen som jag fick via posten men själva kontrakten har de sparat i deras kontur?
det säger någonting men gör helt annat utan att fråga mig! 
 

+1

Servicefinder rikar sig på att skada och döda nya företag särskild invandrare som känner sig utsatta.
Invandrare ha fobi av kronofogden och betalningsanmärkning, vilken utgör en perfekt förutsättning för bedragare som Servicefinder att utnyttja de och skäla deras pengar lagligt!. Ivandrare har dåligt erfarenhet av regler, lagar, svenska språk. Invandrare har en annan mentalitet och beter sig mer emotionellt.
Så fort man tänker registrera ett företag vänder man sig till skatteverket eller verksamt och fyller på ansökan och där ska man ange telefonummer, sen är det bra en tidsfråga att bli kontaktad av en samveteslös säljare från service finder, som tycker att det är super roligt att lura andra som redan känner sig utsatta.
Nu ringer telefonen:
Säljare från Servicefinder ringer och påstår att han representerar stort europeskt företag,( nämnar inte namnet Servicefinder för att undvika svaret nej tack, om man känner till deras bedrägeri) han säger att han fick veta att du har städ el. renoveringsfirma, och du säger ja för att du ville ha jobb( du har kanske hunnit göra några reklam och tänker, vad bra min reklam har lyckats gå runt till kunder) han pratar om att dem har för mycket jobb och har svårt att utföra de jobben i tid, och att de får mer än 900 jobb per månad, och de har ett stort område som jobben ska utföra i osv. Säljare frågar dig om du kan var snäll och hjälpa till och ta några jobb åt de, och du skulle tjäna mycket pengar på det, säljaren ska ge dig kontaktuppgifter till kunder som väntar på just dig, men du tar själv kontakt med de, låter det bra?! visst!! säger du, då börjar säljaren spela in samtalet som pågår i ca en minut, och där i inspelningen uppger du ditt namn och personnummer och företagsnamn, och han passar på och säga att avtalet är bindande och du ska betala 10 000 i månad köp av 100 kontaktuppgifter, och du säger ja. Du tror att han har spelat in avtal om 100 jobb som ska levereras till dig och du skulle tjäna minst 100 000 kr per månad, men du kommer att upptäcka att han har lurat dig att köpa 100 stycken kontaktuppgifter till 100 stycken falska förfrågningar(äventuella kunder) som inte finns, samtidigt att han säljer samma förfrågningar till 4 andra företag som konkurrerar med dig om de falska kunder. Resultatet för dig är definitivt 00, och du blir skylldigt att betala 10 000 kr i månad. Du är nu framför två lösningar: antingen du blir rädd för kronofogden som alla övriga invandrare och betala och låter dina barn svälta!!, eller att du bestrider fakturer och bli kallad till tingsrätt som ska se på dig som mistänkt!!!Lycka till
 

0
Ag Zaneta 15 mars, 2016

Hej Sandra,
jag var oxå lurat av Service Finder.. Det är absolut bara jagföretag vilka ta pengar från de som förstår inte så mycket om hur man kan annonsera sin företag! kunden, vilka ”få” av de är tröttna att svara på mer än 5 samtal av olika företag och de vill inte prata eller svara på mejl till så många som skriver. Jag kände mig som på jakten alltid! Jag ska aldrig köpa såna ”hjälp” av någon liknande som SERVICE FINDER 

0

Är ServiceFinder oseriöst? Ja och nej. Företaget har två sidor, och jag har personlig erfarenhet av båda. För några år sedan kunde ett typiskt avtal med ServiceFinder bestå i att man betalade in en pott på 3000 kr som man sedan kunde disponera under flera års tid. Vi var många som tyckte att detta var en alldeles utmärkt tjänst. Det gav en möjlighet att ta uppdrag genom ServiceFinder när det passade en själv och när det dök upp något som såg intressant ut.
Idag består ett typiskt användande av ServiceFinder i att man får ett abonnemang med ”fast pris” där man betalar 4000 kr per månad under ett års tid. Det är alltså fråga om 48 000 kr (16 gånger så mycket som den tidigare kostnaden på 3000 kronor!!!), och dessa 48 000 kronor måste därtill i princip förbrukas inom ett år (det går dock att förhandla lite kring detta). Företaget vill för nya kunder idag helst inte kännas vid sina gamla pott-abonnemang, men erbjuder något de förvirrande nog kallar för ”fastpris-pott”, vilket i princip är en variant av företagets vanliga fast pris-abonnemang.
ServiceFinder har än idag kvar sin hjälpsamma, serviceinriktade sida, men någon ”ångerrätt” finns inte för den person med dåliga svenskakunskaper som av misstag råkar teckna ett abonnemang på 48 000 kronor. Att företaget sedan 2011 har mediekoncernen Schibsted som huvudägare tycks inte ha gjort dem ett dugg mer pålitliga.

0

ServiceFinders nya system tycks för övrigt mycket sämre än deras gamla ur matchningssynpunkt: Tidigare hade man som leverantör anledning att tänka efter noga huruvida ett visst uppdrag verkligen passade en, men nu gäller det att slå till på fem uppdrag per månad vare sig dessa egentligen passar eller inte.  Företaget tycks med sin nya policy ha ökat (mångdubblat) priset samtidigt som de urholkat kvalitén.

0
Billie Jean 15 september, 2016

Hej på er!
6999kr betalar jag för min avtal, i 5 månader fått endast två kunder och en av de betalade inte sin faktura som ligger på 122000kr, det känns jätte tråkigt jag vet inte hur jag ska bli av med de jag har inte möjlighet att betala de längre :/

+1

Jag vill dela med mig av en kort historia.

förra veckan skrev jag på ett avtal med ServiceFinder men redan på kvällen ångrade jag mig. Jag ångrade mig för att jag kände att säljaren var oärlig mot mig. Hemma läste jag mycket skit om de på nätet som det är ett väldigt oseriöst bolag och de är bara bedragare.

Dagen efter skickade jag ett mejl och lämnade ett meddelande till de som säger att jag skulle vilja avbryta avtalet. Ärligt talat trodde jag att det är helt omöjligt. Säkriligt p.g.a vad jag läst om de på vissa forum.
Idag hade vi ett möte för att hitta lösningar gällande mitt ärende och förvånande nog accepterade dem att stryka avtalet.
Så det är jättelätt för oss att klaga och skriva negativt när uppstår ett problem som gör oss arga men vi måste komma ihåg också säga ett fint ord i dessa fall.
Nu vet jag att det finns någon där som kanske kan lyssna på mig ifall ett problem uppstår och därför kommer jag tänka om på ett samarbete med de.

0

Både Offerta & Servicefinder är skit företag. Den ända tjänsteförmedlaren som går att lita på när det kommer till kundanskaffning är http://www.tiluto.se. 

0

Håller med de lurar massor, mitt företag har med varit lurad av de. 
Jag använder mig av worktasker.com 
bealar ingenting för att vara med, worktasker tar betalt endast om jag får kunder. 
 

Logga in eller Registrera för att skicka ett svar

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6