2 svar
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 9 år ago

Det enklaste är att du frågar folk vad dem vill ha. Antingen personligen eller genom frågeforulär som du delar ut.

Helt enkelt en marknadsundersökning 😉
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 9 år ago

Du måste utveckla din ide. Din fråga är helt rätt. Vad vill folk ha? (Inte vad vill jag göra).

Men du måste kombinera detta med vad du klarar av. Hur mycket pengar du kan sattsa osv.

Man skall klara av vissa saker:
USP: Unique Selling Point. Man skall vara billigast, bäst, unik, eller vad det kan vara ur minst en synvinkel på ett sådant sätt att man attraherar kunder. Ofta är det lättare att ha en smalare målgrupp än “alla” därför att “alla” vill ha ett brett utbud vilket kostar extra pengar, osv. Marknadsföringen kostar mindre om man har färre att markndsfölra till. Att sälja gerjor till enbart gravida är ett exempel på att man riktar in sig på en smalare sektor.

Ekonomiskt stor kundgrupp: Många har bra saker och komma med men för liten målgrupp för att det skall bli något man kan leva på.

“A hole in the market”, man letar efter saker som fattas. Som folk vill ha. Det kan vara helt nya produkter/tjänster eller det kan vara gamla “i ny förpackning” dvs på ett annat sätt.

Du behöver bolla fram och tillbaka med någon för att hitta rätt. Prova ideer teoretiskt. Sedan förkasta eller utveckla. Brain-storming…

Lycka till
Per
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto