7 svar
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Hej Martin,

Jag vet inte om jag riktigt förstår hur du tänker men gå in på den här sidan och kolla http://www.groupon.com
Det är en amerikansk sida men man du kan ju bli inspirerad. De har alltså ett nytt erbjudande varje dag och erbjudandet gäller endast om ett visst antal person köper det.

Lycka till och hör av dig om hur det går!
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Tack för svaret Ziba!

Intressant det där på den amerikanska hemsidan. Det var inte riktigt så jag menade men det är nog ingen dålig affärsidé det där!

Det var ju ett rätt saftigt erbjudande dem körde med när jag kollade i alla fall. 69 % rabatt om 30 personer nappade på erbjudandet. Som företagare för ett sådant företag vinner man nog igen dem ”förlorade” pengarna ganska fort. Eller vad tror du?

Hur hittade du den sidan förresten, vart inne på en liknande idé? 😛
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Nej ok, berätta gärna mer om hur du hade tänkt dig så kanske jag kan hjälpa dig.

Jag tror defintivt att företagen får igen det de förlorar. Dessutom tror jag inte att företagen förlorar så mycket på dessa rabatter. Det rör ju rätt ofta den marginal de har lagt på, plus att på det här sättet skaffar de förmodligen fler kunder.

Den sajten jag skickade till dig drivs av olika personer i olika städer och jag känner hon som driver den i Washington D.C.
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Okej!

Än så länge är det inte så mycket mer än en idé men kanske kan bli så mycket mycket mer. Vet inte riktigt vad som är bra att sälja i såna fall och hur man hittar bra leverantörer. Några tips där kanske?

Om du känner denna personen kanske du redan driver en liknande sajt i Sverige Ziba?:P
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Jag känner henne väl men har inte startat detta här, dock vet jag några som kan vara på väg att göra det. Så skynda dig om du tycker att det är en bra idé!!

Allt vardaglit kan ju vara mer lättsålt men det kanske kan vara svårare att få leverantörer att gå med på. Hittar du en speciell nisch så skulle jag rekommendera det för då blir dina erbjudanden mer unika och leverantörerna kanske är få men får då hjälp av dig att marknadsföra sig.
Det låter kanske otydligt men hitta en nisch, om inte fixa en groupon sida i sverige!!
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Okej det är så det ligger till alltså!

Ja det vardagliga är ju oftast mer lättsålt men leverantörerna vill ju inte att vem som helst ska få sälja deras varor, vilket man kan förstå. Så en nisch är nog det bästa man kan göra men då kommer ju frågan vilken nisch det ska vara?

En groupon-liknande sida är intressant men som det exemplet att 30 personer skulle nappa på en dag för att rabatten skulle träda i kraft känns lite som att det kan vara lite för svårt för kunderna (att dem tvekar på att dem tillsammans inte klarar av det på en dag). Men på ett annat plan känns idén spännande! Man kanske kunde köra med 48 timmar eller en hel vecka.

Nu är det brainstorming på hög nivå! 😛
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Hej igen!

Kollade igenom den där groupon-sidan du rekommenderade och förstod lite lite mer hur det fungerar och hur de arbetar nu… 🙂

Dem jobbar alltså bara med presentkort av olika slag som köps in eller fixas överenskommelser med butiker och sånt som rabatt? Dem måste väl ha någon form av överenskommelse för att kunna lämna en sådan stor rabatt som dem gör.

Om vi tittar på att köpa in varor istället (med mängdrabatt) så klarar man väl inte av att sälja dessa varor med t.ex. 30 % rabatt och ändå gå med vinst? För att mängdrabatten måste ju vara högre än vad försäljningsrabatten är annars funkar det ju inte. Och hur många ställen ger en mängdrabatt på 50 %…? No one!

Tips, kommentarer, hjälp… ja vad som helst! 🙂
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto