5 svar
0
Tidigare medlem Personal svarade 17 år sedan

Du har helt rätt, representation är lite lurt. tror du får dra av 60 kr för lunch och 90 kronor för middag, detta inkl. dryck. Sen kan du få dra av för teater etc. också. Vet dock inte exakta siffror. Den delen du inte får dra av hamnar under kontot icke avdragsgilla kostnader.
0
Tidigare medlem Personal svarade 17 år sedan

Hej!

Först och främst får du inte göra avdrag för några privata levnadskostnader. Annars beror det också på vad du jobbar med. Som Ola Salo i The Ark sa: jag har inga problem att få igenom kvinnokläder, men en kostym skulle Skatteverket aldrig gå med på!
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Utbildning brukar vara en svår nöt i dessa sammanhang. Vad får dras av? Normalt är det utbildning som krävs för att personen i fråga ska kunna klara ”jobbet”. Annan utbildning får inte dras av
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Hej

Avdragsgill representation är 90 kr för mat/dryck för varje representationstillfälle. Spelar ingen roll om det är lunch eller middag. (De 60 kr som det refereras till i inlägget gäller kostförmån).

Avdrag för kringarrangemang (företagsgolf, teater, musikband till festen eller likandne är 180 kr/pers.

Dessa belopp, 90 kr och 180 kr är exkl mims. Momsen på dessa belopp är avdragsgilla. Resterande kostnad + resterande moms bokförs som ej avdragsgill kostnad.

Ha det,
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Jag fick inte igenom mitt hemmakontor som avdrag, Skatte verket är jättehårda med detta!
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto