3 svar
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Hej Tobias!

Jag vill först bara få klart för mig vilka alternativ som du väljer emellan. Har jag förstått det rätt om du väljer mellan.

1. Att ta över företaget helt och hållet

eller

2. Driva företaget på konsultbasis och fakturera för dina tjänster?

När detta är klargjort kommer jag med mer tips och feedback

MvH Gustaf, nyttforetag.com
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Hej Gustav,

Det är precis de alternativen jag står inför, skulle jag ta över företaget blir det genom att driva det under befintligt namn och form.

Som konsult skulle det innebära att jag först måste registrera ett företag själv för att kunna fakturera? och funkar det med endast en kund? Och sist men inte minst vad är mest ekonomiskt både för min partner som lämnar och för mig?

Tack på förhand!

Tobias
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Okej!

Generellt så är det svårt att ge råd i det enskilda ärendet, det kan ju vara väldigt många faktorer som påverkar. Spontant tycker jag dock att du ska fokusera på vad som är bäst för dig, vad som är bäst för den tidigare ägaren är ju egentligen hans uppgift att lista ut.

Om du ska driva företaget i fråga på heltid skulle jag spontant säga att det är bättre att du tar över det helt. Om det går bra får du då hela vinsten. Som konsult får du ju bara en fast ersättning (om ni inte har ett provisionsavtal).

I detta fall verkar det ju som om du kommer att lägga ner lika mycket jobb vare sig du är ägare eller bara konsult, och då skulle jag absolut välja att vara ägare. Som ägare kommer du också att känna ett större ansvar för företaget, vilket i det flesta fall leder till att man gör ett bättre jobb.

Detta är inga generella tips utan mest min åsikt i detta fall. Återkom gärna igen om du har fler frågor

Gustaf, nyttforetag.com
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto